Portsmouth, Dominika

Portsmouth

Portsmouth

1782'de Portsmouth, Fransızlar ve İngilizler arasında bir deniz angajmanı olan Les Saintes Savaşı'nın yeriydi. İngilizler savaşı kazandı, ancak yakındaki bataklıklarda üreyen sıtma taşıyan sivrisineklere karşı çok daha zorlu savaşı kaybetti. Prince Rupert Körfezi'ndeki muhteşem limanı sayesinde bir zamanlar başkent olması amaçlanan Portsmouth, en parlak döneminde bir seferde limanda 400 kadar gemi gördü. Ama o bataklıklar yüzünden bugün başkent Portsmouth değil, Roseau. Denizcilik gelenekleri burada yatçılık seti tarafından sürdürülür ve hindistancevizi ağaçlarıyla çevrili 2 mil (3 km) uzunluğundaki kumlu plaj Picard Estate bölgesine uzanır.

Cabrits Ulusal Parkı

St. Kitts'teki Brimstone Hill, Antigua'daki Shirley Heights ve Ft. St. Vincent'taki Charlotte, Cabrits Ulusal Parkı'nın Ft. Shirley kalıntıları, Karayipler'deki en önemli tarihi yerler arasındadır. Portsmouth kasabasının hemen kuzeyinde yer alan bu 1.300 dönümlük parkta, birkaç nadir kuş ve bitki türüne ev sahipliği yapan bir deniz parkı ve otsu bataklıklar bulunmaktadır. Parkın kalbinde Ft. Shirley askeri kompleksi. İngilizler tarafından 1770 ve 1815 yılları arasında inşa edilmiş olup, bir zamanlar aynı zamanda 700 erkeğin kaldığı depolar da dahil olmak üzere 50 büyük yapıdan oluşuyordu. Tarihçi Dr. Lennox Honychurch, Kraliyet Donanması'nın (bir gemi limana her yanaştığında sahada çalışmak üzere denizcileri karaya gönderir) ve yerel gönüllülerin yardımıyla, kaleyi ve çevresini restore ederek, doğal ve parkın tarihi yönleri ve açık kantin tarzı bir restoran.

Hint Nehri

Hint Nehri

Portsmouth'ta okyanusa dökülen Hint Nehri'nin ağzı, bir zamanlar bir Carib Kızılderili yerleşimiydi. Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı'nda geçen bu nehirde kayıkla gezinti hem rahatlatıcı hem de eğitici. Nehir, payanda kökleri 20 metreye kadar yayılan ağaçlarla çevrilidir. Berrak, acı su, genç barakudalar ve kerevitler için bir oyun alanıdır. Şarkı söyleyen sarı ötleğenlerin, uçuşan sinek kuşlarının veya kanat çırpan ak balıkçılların dışında ürkütücü bir sessizlik var. Böyle bir gezi düzenlemek için Portsmouth'daki ziyaretçi merkezine uğrayın ve Portsmouth Indian River Tur Rehberleri Derneği'nin "Indian River çocukları"ndan birini isteyin. Çoğu tekne gezisi sizi Rahjah'ın Jungle Bar'ına kadar götürür. Genellikle bataklıklarda ve Dominika'nın en eski plantasyonlarından birinin kalıntılarında isteğe bağlı rehberli yürüyüş turu yapabilirsiniz. Turlar bir ila üç saat sürer, kişi başı yaklaşık 20-40 dolar, ancak gerçek fiyat rehberinize bağlıdır. Grup fiyatlarında pazarlık yapılabilir.

Sizde Dominika geziniz sonrasında Türkiye'ye döndüğünüzde bir de güzel ülkemizde özel bir tatil düşünebilirsiniz. Yat Kiralama hizmeti son zamanlarda oldukça popülerdir. Sizde Sava Yat Kiralama ile güvenilir ve eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz. Bu seçeneği özellikle Bodrum Yat Kiralama seçenekleri ile mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington