Küba Özel Yerler

Küba Parque Independencia

Küba Parque Independencia

Bu park, Baracoa'nın tarihi kalbini oluşturur; yerel halk üçgen şeklindeki parka "Parque Central" diyor. İspanyollara karşı savaşan ve 1512'de cüretkarlığı nedeniyle yakılarak öldürülen yerli lider Hatuey'in -Küba'nın ilk isyancı- büyük büstüne dikkat edin.

Playa Baragua

Şehrin doğusunda, bölgenin birkaç hafif kumlu plajından biri olan Playa Baragua yer alır. Buradan çok uzakta olmayan yol, Baracoa'nın 25 km (16 mil) doğusunda, Río Yumurí'de ve aynı adı taşıyan komşu köyde sona ermeden önce Túnel de los Alemanes (Alman Tüneli) adı verilen doğal bir kemerin altından geçer. Nehir sarp bir kanyondan yuvarlanır. Tekneler, yolcuları nehir boyunca ve kanyona nominal ücretler karşılığında feribotla taşırlar.

Playa Esmeralda

Playa Guardalavaca'nın batısında, ana yol boyunca Holguín'e doğru giden Playa Esmeralda, İspanyol zinciri Meliá'nın iki her şey dahil oteli ile kendisine ait olduğunu iddia ettiği bir plaj: Paradisus Río de Oro Resort & Spa ve Sol Río de Luna ve Mares. (Küba'daki tüm plajlar elbette halka açıktır, bu yüzden teknik olarak kimse bunu yapamaz.)

Playa Maguana

Playa Maguana

Şehrin batısında, Gaviota Villa Maguana otelinin bulunduğu güzel, koyu kumlu Playa Maguana'yı bulacaksınız.

Playa Pesquero

Playa Esmeralda'nın batısında, Carretera Holguín–Guardalavaca (Holguín–Guardalavaca Otoyolu) boyunca ve Guardalavaca yörüngesinin dışında olmaya yetecek kadar Playa Pesquero var. Sığ, berrak suları ve beyaz kumları yeşilliklerle çevrili bu koy, genellikle Costa Verde (Yeşil Sahil) olarak anılır. Hotel Brisas Guardalavaca gibi buradaki tatil yerlerinden birinde kalıyorsanız, iç mekana günübirlik bir gezi için araba kiralamayı düşünün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington