St-Jean, Kanada

St-Jean

St-Jean

St-Jean köyü eskiden nehir pilotları ve denizciler tarafından işgal edilmişti. Denizde çoğu zaman denizciler, çiftçilerin yaptığı büyük evlere ve arazilere ihtiyaç duymuyordu. Çoğu zaman çiftçilerden daha zengin olan bu köylüler, evlerini balast olarak İskoçya'dan getirilen tuğlalarla inşa ederek varlıklarını sergilediler. St-Jean'in küçük, homojen sıra evlerinin çoğu 1840 ve 1860 yılları arasında inşa edildi.

Manoir Mauvide-Genest

St-Jean'in Normandiya tarzı güzel malikanesi, 1734'te Louis XV'in cerrahı Jean Mauvide ve karısı Marie-Anne Genest için inşa edildi. Hala orijinal kalın duvarları, tavan kirişleri ve şömineleri olan bu evin en dikkat çekici yanı, yıllar içinde dayanma derecesidir. Ev, 18. yüzyıl mobilyaları, tarihi bir sebze bahçesi, multimedya sunumu ve 18. yüzyıl kostümleri giymiş rehberlerle yapılan turlar ile Yeni Fransa'nın senyör rejiminin bir yorum merkezi olarak hizmet veriyor.

Église St-Jean

Église St-Jean

Köyün doğu ucunda, 1749 yılında inşa edilmiş, büyük kırmızı kapıları ve yükselen bir çan kulesi olan devasa bir granit yapı bulunur. Kilise bir gemiyi andırıyor; büyük ve yuvarlak ve nehrin tam üzerinde oturuyor gibi görünüyor. İç duvarlarda denizcilerin koruyucu azizlerinin resimleri sıralanmıştır. Kilisenin mezarlığı da ilgi çekici, özellikle de Fransızca okuyabiliyorsanız. 1700'lerde St. Lawrence'ta pilotluk yapmak tehlikeli bir meslekti; mezarlık mezar taşları, bu sert sularda kaybedilen birçok hayatı hatırlatıyor.

Sizde Kanada gezinizden sonra Türkiye'ye döndünüzde bir güzel bayram tatilinde bir de. Yat Kiralama hizmetinin son kullanımı popülerdir. Sizde Sava Yat Kiralama ile güvenilir ve arızalı bir tatil geçirebilirsiniz. Bu seçenek özellikle Bodrum Yat Kiralama'yı değerlendirirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington