Québec City Görülecek Yerler

Québec Parc des Champs-de-Bataille

Québec Parc des Champs-de-Bataille

Bu 250 dönümlük hafif eğimli yamaçlar St. Lawrence Nehri'nin eşsiz manzarasına sahiptir ve parkın içinde ve Citadelle'nin batısında İbrahim Ovaları bulunur. Park, yıl boyunca popüler Yaz Festivali, Kış Karnavalı ve diğer birçok gösteri ve etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Parc lineaire de la rivière Saint-Charles

Bu 32 kilometrelik (20 millik) patikalar ve yürüyüş yolları, St Charles Nehri'ni St Charles Gölü'ndeki kaynağından kuzeybatıya (Québec Şehri'nin içme suyunun büyük bir bölümünü sağlayan) Bassin Louise'e kadar takip eder. Marina, Vieux-Port'ta. Birçok bölüm sessiz ormanlık alanlarda ya da sulak alanlar ve çayırlar boyunca uzanıyor. Limanın hemen batısındaki patikalar, şehrin göbeğinde yeşil bir vaha sunuyor. Nehrin en kuzeyindeki 11 km'lik (6,5 mil) üzerinde kano kiralamak ve kürek çekmek de mümkündür.

Place d'Armes

Place d'Armes

Yüzyıllar boyunca bu geniş meydan geçit törenleri ve askeri etkinlikler için kullanılmış; bugün, çoğunlukla bebek arabaları, sokak çalgıcılar ve restoran teraslarının keyfini çıkaran ziyaretçiler. Batı tarafında, 1887'den kalma Rönesans tarzı bir bina olan görkemli Ancien Palais de Justice (Eski Adliye Sarayı) bulunur. Plaza, 1615'te Récollet misyonerlerinin (Francisk rahipleri) bir kilise ve manastır tarafından işgal edilen arazidedir. Yeni Fransa'ya gelen ilk rahipler. Merkezdeki Gotik tarzdaki çeşme, onların gelişine saygı duruşunda bulunuyor.

Promenade des Premiers Ministres

Bu yürüyüş, eyaleti yöneten başbakanların (Fransızca) hikayesini ve gelişimine katkılarını anlatan bir dizi panele sahiptir. Şiddetli rüzgarlar ve biriken kar nedeniyle, paneller kışın sökülür.

Sizde Kanada geziniz sonrasında Türkiye'ye döndüğünüzde bir de güzel ülkemizde özel bir tatil düşünebilirsiniz. Yat Kiralama hizmeti son zamanlarda oldukça popülerdir. Sizde Sava Yat Kiralama ile güvenilir ve eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz. Bu seçeneği özellikle Bodrum Yat Kiralama seçenekleri ile mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington