Havre St. Pierre, Kanada

Havre St. Pierre

Havre St. Pierre

Mingan Takımadaları Ulusal Parkı Koruma Alanı'nı keşfetmek için mükemmel bir fırlatma rampası olan bu çekici küçük kasaba, parkın bilgi merkezine ev sahipliği yapıyor. Magdalen Adaları'ndan Acadian aileler bölgeye yerleşti. Daha yaygın olan (bazıları nazal) Québec Fransızcasından farklı olan kendine özgü Acadian Fransız lehçesini yakından dinleyin. Mükemmel balık tutma, restoranların bol miktarda kar yengeç, deniz tarağı, ıstakoz ve somon balığı servis ettiği anlamına gelir.

Centre Culturel et d'Interprétation

Bu turistik bilgi merkezi, Havre St. Pierre tarihini izleyen çeşitli nesneler ve fotoğraflar barındırmakla kalmıyor, aynı zamanda binanın kendisi de önemli bir dönüm noktası. 1943 yılında inşa edilmiş, Labrador Mağazaları adında bir genel mağaza olarak hizmet vermiştir. Hemen deniz kıyısındaki merkez, daha fazla yerel hikaye anlatan bir slayt gösterisi de sunuyor.

L'Église de Rivière-au-Tonnerre

L'Église de Rivière-au-Tonnerre

Bıçakla oyulmuş kemerler, sütunlar ve diğer dekoratif unsurlar, 1908 ve 1912 yılları arasında 300'den fazla gönüllü tarafından inşa edilen etkileyici ahşap kiliseye damgasını vuruyor. Bu kilise Norman tarzı haç planını takip ediyor. Nef 26 metreden biraz daha uzun ve 60 el oyması heykel yapıyı süslüyor.

Station de Recherche des Îles Mingan

1979'da kurulan bu istasyon, St. Lawrence Körfezi deniz memelileri, özellikle nesli tükenmekte olan mavi balinalar hakkında uzun vadeli araştırmalar yapan ilk istasyon oldu. Ne hakkında olduğunu görmek için bir günlük gezi veya araştırma oturumu için rezervasyon yapın. Ziyaretçi merkezindeki gerçek boyutlu resim ve heykellerde hayvanın büyük varlığını hissedin ve akustik odada memelinin kendine özgü dilini duyun. Hepsinden iyisi, altı saatlik balina araştırma gezileri için sabahları hava salları kalkıyor. Bu geziler, hafif balina izleme tekne gezileri değildir. Katılımcılar veri toplamada ve bazen biyopsilerde yardımcı olurlar. Uygun giysi, yiyecek ve içecek gereklidir. Sadece balinaları değil, fokları, yunusları, martıları ve diğer deniz yaşamını da görmeyi bekleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington