Antigua ve Barbuda, Karayipler

Antigua ve Barbuda

Antigua ve Barbuda

Antigua'nın ve özellikle de şaşırtıcı derecede gelişmemiş kardeş adası Barbuda'nın harikası, burada hâlâ Robinson Crusoe oynayabilmenizdir. Yerli halkın sevdiği gibi "yılın her günü için bir tane" olan 365 şehvetli plajıyla ünlüdür, ancak ada turizm için ilk geliştirildiğinde, resmi olmayan sayı 52 ("her hafta sonu için bir tane") idi. Her iki durumda da, uzun zamandır sakinler bile her kum parçasını taramadı.

Pembe Plaj

Bazen bu klasik şeritte başka bir ayak izine rastlamadan kilometrelerce yürüyebilirsiniz. İpek gibi yumuşak kumlu şampanya rengine sahiptir; ezilmiş mercan genellikle güneşte pembe bir parıltı verir, bu nedenle resmi olmayan adı (resmi olarak özel eski K Club'ın önündeki kısmın adı Princess Diana Plajı olarak değiştirildi). Su, yer yer güçlü bir alt akıntı ile sert olabilir, ancak esas olarak adayı bir dalış mekânı yapan resifler tarafından korunmaktadır. Yolların hiçbiri iyi işaretlenmediğinden sizi buraya götürmesi için bir taksi kiralayın.

Redcliffe Rıhtımı

Redcliffe Rıhtımı

Heritage Quay'in hemen güneyinde, su kenarında bulunan Redcliffe Quay, St. John's'un en çekici kısmıdır. Pamuk şeker renklerinin cümbüşü içinde çekici bir şekilde restore edilmiş (ve mükemmel bir şekilde yeniden yaratılmış) 19. yüzyıl binaları dükkanlar, restoranlar, galeriler ve butikler, avlular ve peyzajlı yürüyüş yollarıyla birbirine bağlanmıştır.

Betty'nin Hope

Pares köyünün hemen dışında, işaretli bir toprak yol, Antigua'nın 1670'lerde kurulan ilk şeker ekimine çıkar. Adanın şeker çağındaki ikiz yel değirmenlerini, çeşitli kalıntıları, hala işlevsel kırma makinelerini ve ziyaretçi merkezinin (genellikle kapalı) sergilerini gezebilirsiniz. Restorasyonu denetleyen özel tröst, kapsamlı şeker kamışı ekimleri tarafından yok edilen yerli mahsulleri yeniden dikmek için iddialı, çevreye duyarlı planlarını henüz gerçekleştirmedi. Gerçekten de, arazide otlayan keçiler ile site biraz ihmal edilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington