Prens Edward Adası, Kanada

Prens Edward Adası

Prens Edward Adası

Prens Edward Adası, beyaz kumlu plajlar ve çevredeki denizle buluşmak için sonsuz bir kobalt gökyüzünün altına uzanan yemyeşil yama tarlalarıyla işaretlenmiş, kameraya hazır bir kara kütlesidir. Ama başka bir güzel yerden çok daha fazlası. Yazın su sıcaklığı gibi, buradaki insanlar da oldukça sıcak. Onların içten misafirperverlikleri ve yavaş tempolu yaşam tarzları, ziyaretçileri her yıl geri dönmeye ikna ediyor.

1603'te Fransa tarafından kolonileştirilen Prens Edward Adası (veya o zamanki adıyla Île Saint-Jean) 1763'te Paris Antlaşması uyarınca İngiltere'ye devredildi. Gelmeyen İngiliz valiler ve mülk sahipleri aktif bir ilgi göstermedikleri için gerginlikler giderek arttı. bölgenin büyümesinde; yine de, 19. yüzyılın başlarında balıkçılık ve tarımın gelişmesi yerel ekonomiyi güçlendirdi. Kısa süre sonra yerleşim arttı ve Ada'da bir şans almaya istekli olanlar zenginleşti.

Cesaretli kiracılar ve uzaktaki toprak sahipleri arasındaki ilişkiler kötüleşmeye devam ederken, Britanya Kuzey Amerika'daki diğer kolonilerle birleşmeye dair ateşli konuşmalar başladı. (O zamanlar Amerika Birleşik Devletleri'nde şiddetlenen İç Savaş, barışçıl bir ittifak kurma fikrini daha da çekici hale getirdi.) Böylece 1864'te, Adanın başkenti, bu ulusun tarihinde bir dönüm noktası olan Charlottetown Konferansı'na ev sahipliği yaptı. 1867'de Kanada Hakimiyeti'nin kurulması.

Prens Edward Adası

Prens Edward Adası Hakkında

Bu siyasi ittifaka rağmen, Prens Edward Adası'nın ülkenin geri kalanıyla fiziksel olarak bağlantılı olması bir 130 yıl daha - ve neredeyse 13 km (8 mil) beton - aldı. 1997'de New Brunswick, Borden-Carleton ile Cape Jourimain arasında Konfederasyon Köprüsü açıldığında, gelenekselciler bunun PEI'nin huzurunu yok edeceğinden korktular. (Köyleri ve balıkçı limanlarını keşfederken, neden bu kadar değer verdiklerini anlamak kolaydır.) Yine de turist merkezi Cavendish'in dışında, Ada, gittikçe yoğunlaşan bir dünyada hala bir barış vahası gibi görünüyor.

Yaz aylarında, nispeten sığ olan St. Lawrence Körfezi ve dolaşan Gulf Stream sayesinde, Prince Edward Adası plajları Carolinas'ın kuzeyindeki en sıcak tuzlu suya sahiptir. (Sıcaklıklar Temmuz ve Ağustos aylarında 70ºF'ye ulaşabilir.) Kumlu tellerdeki faktör ve sonuç ince yüzme koşullarıdır. Hepsinden iyisi, Adanın 1.760 km'lik (1.100 mil) kıyısı, bir plajın her zaman yakın olduğu anlamına gelir. Souris yakınlarındaki Basin Head Beach, kilometrelerce şarkı söyleyen kumlara sahiptir. Genellikle daha az nüfuslu ve güzel okyanus gün batımlarının olduğu West Point'tir. Greenwich'te, St. Peter's Körfezi yakınında, tahta bir yürüyüş sizi uçsuz bucaksız boş bir plaja götürür.

Her biri sezonda denetlenir. Unutmayın: Burası okyanustur, bu yüzden can korumalı bir plaj seçmek önemlidir. Değişen gelgitler, kırılan dalgalar ve ara sıra meydana gelen akıntı, güçlü yüzücüleri bile tehlikeye atabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington