Oratoire St-Joseph, Montréal

Oratoire St-Joseph

Oratoire St-Joseph

Her yıl Kuzey Amerika'nın her yerinden ve ötesinden yaklaşık 2 milyon insan St. Joseph's Oratoire'yi ziyaret ediyor. En dindar Katolikler dizlerinin üzerinde ön kapısına giden 99 basamağı tırmanırlar. İsa'nın dünyevi babasına (Kanada'nın koruyucu azizi) adanmış dünyanın en büyük ve en popüler tapınağıdır ve tüm bunlar Kardeş André Besette (1845–1937) adlı bir adamın eseridir.

Dünya standartlarına göre, Kardeş André onun için pek bir şey yapmıyordu, ancak Aziz Joseph'e derin bir bağlılığı ve sağlam bir iradesi vardı. 1870'te Kutsal Haç dini tarikatına katıldı ve Mont-Royal'in hemen kuzeyinde faaliyet gösteren kolejde kapıcı olarak çalışmak üzere görevlendirildi. 1904'te en sevdiği azizi onurlandırmak için yolun karşısındaki dağın yamacında bir şapel inşa etmeye başladı ve gerisi tarih. Aziz Joseph'in şefaatine atfedilen mucizevi tedavilerin raporları sayesinde, bağışlar yağmaya başladı ve Kardeş André, mütevazı tapınağını daha önemli bir şeyle değiştirerek işe başlayabildi. Ölümünden sonrasına kadar tamamlanamayan sonuç, Kuzey Amerika'daki en zafer kilise mimarisinin parçalarından biridir.

Hitabet ve bahçeleri Mont-Royal'in kuzeybatı yamacına hakimdir. Dünyanın en büyüklerinden biri olan bakır kubbesi kilometrelerce uzaktan görülebiliyor. Ana kilisenin içi de oldukça sade olmasına rağmen aynı derecede büyüktür. Ziyaret etmek için en iyi zaman Pazar günü 11: 00'daki kutsal ayin, tapınağın parlak bir şekilde aydınlatıldığı ve şehrin en iyi erkek korosu Les Petits Chanteurs de Mont-Royal'in tatlı seslerinin nefi müzikle doldurduğu zamandır.

Oratoire St-Joseph

Oratoire St-Joseph Hakkında

Mahzen, üst kattaki ağabeyinden daha perişan ama daha misafirperver. Mahzenin arkasındaki uzun, dar bir odada, Aziz Joseph'in erdemlerini yücelten bir düzine oyma duvar resminin önünde 10.000 adak mumu parıldıyor; duvarlar, iyileştirildiği söylenenler tarafından atılan koltuk değnekleriyle asılır. Hemen ötesinde, 2010 yılında bir aziz olarak kutsal sayılan Kardeş André'nin basit mezarı var. Korunan kalbi, mahzen ile ana kilise arasındaki birkaç galeriden birinde cam bir kasada sergileniyor.

Dağın tepesinde, ana kilisenin doğusunda, haçın 14 durağının yaşam boyu temsillerinin yer aldığı Mesih'in Tutkusunu anan bir bahçe var. Kilisenin batı tarafında, bir çok yönden onu gölgeleyen kiliseden daha hareketli olan, preslenmiş teneke tavanları ve alçı azizleriyle Kardeş André'nin orijinal şapeli vardır. Not: Oratoire, ana otoparktan kript kilisesinin girişine dik tırmanışa kadar çıkmayan ziyaretçiler için bir servis otobüsü işletmektedir. Ana kilise bunun birkaç kat üzerindedir, ancak yürüyen merdivenler ve iki asansör tırmanışı kolaylaştırır.

Sizde Kanada geziniz sonrasında Türkiye'ye döndüğünüzde bir de güzel ülkemizde özel bir tatil düşünebilirsiniz. Yat Kiralama hizmeti son zamanlarda oldukça popülerdir. Sizde Sava Yat Kiralama ile güvenilir ve eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz. Bu seçeneği özellikle Bodrum Yat Kiralama seçenekleri ile mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington