Kanada Ottowa Müzeleri

Kanada Medeniyet Müzesi

Kanada Medeniyet Müzesi

Kanada Medeniyet Müzesi. Gatineau'daki Ottawa Nehri'nin karşısında, Québec, insan tasarımından çok doğal güçler tarafından şekillendirilmiş gibi görünen çarpıcı, kavisli çizgilerle bölgenin mimari açıdan en çarpıcı binalarından biridir. Sergiler, tarih öncesi çağlardan günümüze Kanada'nın tarihini izliyor. Altı batı kıyısındaki uzun ev, yüksek totem direkleri ve bir arkeolojik kazıya ait gerçek boyutlu rekonstrüksiyonlar Büyük Salon'da bulunmaktadır. Çocuklar, Çocuk Müzesi'nde uygulamalı aktivitelerin tadını çıkarabilir. Cineplus, hayattan daha büyük IMAX ve Omnimax'a sahiptir.

Kanada Doğa Müzesi

Kale benzeri bir binada, müze ve sergileri dünyanın evrimini, ayrıca Kanada'daki kuşları, memelileri ve bitkileri keşfediyor. Yüksek Çözünürlüklü Sinema, balinalar ve köpek balıklarıyla dalmanıza veya yünlü mamutların Kuzey Amerika'da dolaştığı zamana geri dönmenize olanak tanıyan doğa belgesellerini gösterir.

Kanada Savaş Müzesi

Kanada Savaş Müzesi

24,5 metrelik (80 fit) bir zirveye ulaşan bir eğimde yerden yükselen yeni Kanada Savaş Müzesi'nin dramatik mimarisi, Kanadalıların iki Dünya Savaşı'nda savaştığı dalgalı Avrupa manzarasını yansıtıyor. Çim kaplı çatıya giden bir patika; yeşillik, dünyanın eskiden kanlı savaş alanları üzerindeki yenilenmesini simgeliyor. Mayıs 2005'te açılan 136 milyon dolarlık müze, Kanada'nın askeri tarihini eserlerle izliyor ve patlayan mermilerle tamamlanmış bir geçiş siperi, çoğaltılmış bir Barış Muhafızları komuta merkezine kadar yeniden yaratılıyor. Bir mağara galerisinde, Hitler'in Mercedes-Benz'i de dahil olmak üzere devasa bir topçu ve askeri araç koleksiyonunda dolaşabilirsiniz. Restoranın açık verandası Ottawa Nehri'ne bakmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington