Dundas Meydanı ve Eaton Center

Dundas Meydanı

Dundas Meydanı

Büyük boy reklam panoları ve patlayıcı ışık gösterileriyle çevrili halka açık bir meydan olan Toronto'nun New York Times Meydanı'na cevabı, şehrin en hızlı büyüyen turistik yerlerinden biri haline geliyor. Ziyaretçiler ve yerliler, hava güzel olduğunda meydanın dört bir yanına dağılmış masa ve sandalyelerde bir araya geliyorlar ve minyatür gayzerler gibi çimento zeminden fırlayan 20 su çeşmesinde çocuklar (ve yürekten gençler) eğleniyorlar. Mayıs'tan Ekim'e kadar her hafta sonu bir şeyler oluyor - bir zanaatkar pazarı, bir açık hava film izleme, bir yaz festivali veya canlı bir müzik performansı olabilir.

Eaton Center

Eaton Center

3 milyon metrekarelik Eaton Center alışveriş merkezi, 1970'lerde inşa edildiğinden beri hem övüldü hem de kötülendi, ancak inanılmaz derecede popüler olmaya devam ediyor. Alışveriş merkezi seviyelerinin en alt seviyesinin 127 fit yukarısındaki zarif cam tavandan, sanatçı Michael Snow'un açık alanda şiirsel bir şekilde yüzen Kanada fiberglas kazlarından oluşan enfes sürüsüne kadar, takdir edilecek çok şey var.

Bu kadar geniş bir mağaza ve restoran yelpazesi kafa karıştırıcı olabilir, bu yüzden işte basit bir kılavuz: Galleria Seviye 1 iki yemek alanı içerir; popüler fiyatlı modalar; fotoğraf, elektronik ve müzik mağazaları; ve birçok "kolaylık" mal. Seviye 2, orta gelirli müşterilere yöneliktir; Seviye 3, uygun olarak en yüksek moda ve fiyatlara sahiptir. Bir zamanlar onu demirleyen mağaza (Eaton'ın) adını taşıyan mağazanın en büyük kiracıları artık Sears ve H&M. Seviye 3'ün güney ucunda, Merkez'i Queen Street'in karşısındaki Bay (eski adıyla Simpsons) mağazasının yedi katına bağlayan bir geçit vardır.

Eaton Center çevresinde 1.800 araba kapasiteli güvenli otoparklar serpildi. Bina, Yonge Caddesi'nin batı tarafı boyunca Queen Caddesi'nden Dundas Caddesi'ne kadar (her iki ucunda bir metro durağı ile) uzanır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington