Montréal 2 Önemli Meydanı

Victoria Meydanı

Victoria Meydanı

Square Victoria resmen yakın zamanda oluşturulan Quartier International veya International District içinde yer alırken, Montrealers onu Old Montréal'in bir parçası olarak görüyor. Meydan, Fransız ve İngiliz mirasını bir yanda 1872 Kraliçe Victoria heykeli, diğer yanda otantik bir Paris metro girişi ve bir çiçek pazarı ile güzel bir şekilde harmanlıyor. Her ikisi de dinlenmek ve doğu tarafındaki 1920'lerin yakışıklı ofis binalarını hayranlıkla izlemek için hoş bir yer yapan iki bloklu ağaçlar, banklar ve çeşmelerle çevrilidir. Art nouveau métro girişi, tesadüfen, Fransız başkentinin transit komisyonundan bir hediyeydi.

Rue Prince-Arthur

1960'larda Prince-Arthur sokağı, Montréal'in Haight-Ashbury'siydi ve deri yelekler, batik tişörtler, geri dönüştürülmüş giysiler ve uyuşturucu gereçleri satan dükkanlarla doluydu. Hâlâ o salak tavrını biraz koruyor, ancak bugünlerde çok daha evcil ve daha ticari. Laval caddesi ile St-Laurent bulvarı arasındaki bloklar bir yaya alışveriş merkezidir ve hippi dükkanları ucuz Yunan, Vietnam, İtalyan, Polonya ve Çin restoranlarına ve mahalle barlarına dönüşmüştür. O halde bir masa kapın, bir kahve ya da apéro sipariş edin ve geçen geçit törenini izleyin.

St-Louis Meydanı

St-Louis Meydanı

1870'lerin sonlarında buradaki çeşmenin ve ağaçların etrafına evlerini inşa eden burjuva aileler, bugün küçük parklarında toplanan insanları görmekten muhtemelen korkacaklardır. Bir kaykaycıdan ya da dilenciden kaçmadan bu yerde yürümek zor. Ancak genellikle arkadaş canlısı bir topluluktur ve meydanı çevreleyen zarif ve renkli İkinci İmparatorluk tarzı evleri görmek için hala ziyaret etmeye değer.

Square Dorchester ve Place du Canada

Güneşli yaz günlerinde, şehrin merkezindeki bu iki yeşil meydanda toplanıp ağaçların altında öğle yemeği yemek ve belki de bir açık hava konseri dinlemek için toplanan ofis çalışanlarına, tezgahtarlara ve şehir merkezinden alışveriş yapanlara katılabilirsiniz. Boş banklar veya piknik masaları yoksa, Boer Savaşı'nın ölümü için dramatik anıtın tabanındaki basamaklarda oturmak için hala bir yer bulabilirsiniz. Diğer heykeller İskoç şair Robert Burns'ü (1759–96); Sir Wilfrid Laurier (1841–1919), Kanada'nın Fransızca konuşan ilk başbakanı; ve Sir John A. Macdonald (1815–91), Kanada'nın ilk başbakanı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington