Whistler, Kanada

Whistler, Kanada

Whistler

İki nefes kesici dağ - Whistler ve Blackcomb - kıskanılacak kayak koşulları, şampiyona golf sahaları, 200'den fazla mağaza, 150 restoran ve bar, bir dizi konaklama yeri, kaplıcalar, yürüyüş parkurları ve uzmanların dünyanın en iyi dağ bisikleti parkı olarak gördüğü yer ile Whistler'ın sürekli olarak Kuzey Amerika'daki en iyi kayak merkezi olarak yer alması şaşırtıcı değil.

1960'ların başlarında, Whistler'ın ilk vizyonerleri kayak merkezini araçsız bir köy olarak tasarladıklarında, akıllarında 1968 Kış Olimpiyatları vardı. Bu rüya, tesis 2010 Kış Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yaptığında kırk yıl sonra nihayet gerçekleşti. Bununla birlikte Otoyol 99'un genişletilmesi ve bu vahşi bölgeyi binlerce yıldır işgal eden ve keşfeden bu gururlu İlk Milletler için kültürel bir odak noktası olan Squamish-Lil'Wat Merkezi gibi diğer Olimpik boyuttaki faydalar geldi.

Whistler ve Blackcomb dağlarını içeren Whistler Resort, kıtadaki en büyük kayak alanına ve en uzun iki dikey düşüşün yanı sıra dünyanın en gelişmiş lift sistemlerinden birine sahiptir. Ancak Whistler'da kayak ve snowboard yapmaktan daha fazlası var; her kış insanlar bir telesiyeje binme niyeti olmadan tatil köyüne akıyor ve birçok kaplıcayı, mağazayı ve restoranı ve çeşitli gece hayatını keşfetmeyi tercih ediyor. Yılın geri kalanında, dört şampiyona golf sahası oynamaya, dünyanın en büyük yokuş aşağı bisiklet parkında yarışmaya ve yüzlerce millik parkurda yürüyüş yapmaya geliyorlar. Daha sonra dağ sırtlarında ata binmek, Fitzsimmons Vadisi boyunca zip-line yapmak veya yakındaki düzinelerce buzuldan birinde öğle yemeği yemek için bir helikopter yolculuğuna çıkmak var. Whistler Blackcomb artık Aspen ve Jackson Hole dahil olmak üzere yarım düzine diğer birinci sınıf tatil köyleri için iyi olan bir kayak ve perk-pass programı olan The Mountain Collective'in de bir üyesi.

Whistler

Whistler Gezisi

Vancouver'dan Coast Dağları'na doğru yolculuk, British Columbia anakarasının çarpıcı bir örneğidir. Fiyort benzeri Howe Sound'dan geçen Sea-to-Sky Otoyolunu (Highway 99), Britannia Beach'in tarihi madencilik topluluğu boyunca, Squamish'in tomruk kasabasını geçip Whistler Resort'a doğru takip edeceksiniz. Whistler'a vardığınızda gerçekten bir arabaya ihtiyacınız yoktur; çare içinde gitmek istediğiniz her yere yürüyerek veya ücretsiz servis otobüsü ile ulaşılabilir. Otoparklar köyü çevreliyor, ancak bir otel konuğu olarak imrenilen (ve genellikle pahalı) yeraltı otoparkına erişiminiz olabilir. Bölgeyi gezmeyi planlamıyorsanız, arabalar pahalı bir engel olabilir.

Whistler ve Blackcomb dağlarının üsleri köyün hemen kenarındadır ve yamaç tarafındaki birçok konaklama tesisi, kapıya kadar kayakla ulaşılabilecek konumlara sahiptir. Doğrudan odanıza kayak yapabiliyorsanız, sadece yayalara açık köyde kayak sonrası geçit töreninin eğlencesini kaçırmadığınızdan emin olun, bu cesur bir kentsel tasarım kararı, inanılmaz derecede erişilebilir bir tatil yeri ile sonuçlandı. Aileler, İnek Dondurması ve onun yenilik rafları, sığır temalı tişörtleri bulmak için Köy Yürüyüşü'ne gider. Çiftler, nişan yüzükleri veya en yeni Roots spor giyim stilleri için alışveriş yapar. Kayakçılar ve snowboardcular, bir düzine ısıtmalı açık hava verandasında canlı kayak sonrası sahnesine dalmak için kayaklarını ve kaykaylarını binalara yaslayarak kalabalığın arasından geçerler. Village warren genişlemeye devam ediyor ve Village North (veya Marketplace) neredeyse tamamen emildi.

Whistler, bu arka plana karşı, erişilebilir barınma programları ve güçlü okullar ile ilerici, yaşanabilir ve sürdürülebilir yeşil bir şehir olarak kimliğini inşa ediyor. Whistler'ı oluşturan 161 kilometrekarenin (100 mil kare) yalnızca% 8'i geliştirme için belirlenmiş olsa da, Kuzey Amerika'nın dört mevsimlik tatil beldesi, özellikle şu anda dünyanın 2010 Kış Oyunları sırasında ziyaret ettiği için büyümeye devam ediyor.

Sizde Whistler geziniz sonrasında Türkiye'ye döndüğünüzde bir de güzel ülkemizde özel bir tatil düşünebilirsiniz. Yat Kiralama hizmeti son zamanlarda oldukça popülerdir. Sizde Sava Yat Kiralama ile güvenilir ve eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz. Bu seçeneği de mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU