Grand Falls, New Brunswick

Grand Falls, New Brunswick

Grand Falls

St. John Nehri yüksek bir uçurumun üzerinden geçer, dar bir kayalık vadiden geçer ve Grand Falls kasabasında daha geniş bir nehir olarak ortaya çıkar. Sonuç, kuvveti kayalık yatakta, bazıları 16 fit genişliğinde ve 30 fit derinliğinde, garip yuvarlak kuyulara yol açan muhteşem bir çağlayandır.

Gorge Walk

Malabeam Turist Bilgi Merkezi'nden başlayan yürüyüş, geçidin tüm uzunluğunu kapsıyor ve yorumlayıcı paneller ve anıtlarla noktalı. Yakınlarda yaklaşık 250 basamaklı kuyulara, dönen suyun kayalara açtığı deliklere inebilirsiniz. Rehberli yürüyüş turları da mevcuttur. Yerli efsaneye göre, Malabeam adında genç bir kadın, onları köye götürmek yerine, onları kaçıran Mohawkları köpüren katarakt yüzünden ölüme götürdü. Mohawkların cesetleri ertesi gün bulundu, ancak Malabeam bulunamadı. Merkezden vadinin manzarası, özellikle karların eridiği zamanlarda veya şiddetli yağmurdan sonra nefes kesicidir.

Grand Falls

Grand Falls Müzesi

Pioneer ve erken Viktorya dönemi eserleri, Secretariat'ı 1973'te Triple Crown zaferine götüren jokey Ron Turcotte'nin hatıralarını ve 1904'te gergi halatı üzerinde şelaleleri geçen cesur Van Morrell tarafından kullanılan denge çubuğunu içeren bir koleksiyonun temelini oluşturuyor.

Mount Carleton Eyalet Parkı

Bu bozulmamış vahşi doğa alanı, tüm Maritimes'in en yüksek noktası olan 2,690 fit yüksekliğindeki Carleton Dağı'nda ortalanmıştır. Geyik, ak kuyruklu geyik, vaşak, sansar ve kirpi gibi vahşi yaşam açısından zengin olan park, aynı zamanda bir Karanlık Gökyüzü Koruma Alanıdır, bu nedenle açık bir gecede bir gecelik kamp gezisi iyi bir ödül olacaktır. Çoğu insan eski tomruk yollarında patikalarda veya dağ bisikletinde yürüyüş yapmaya gelir ve birkaç gölde kano yapılır. Rehberli yürüyüşlere ve diğer park etkinliklerine göz atın

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU