Güney Alpleri ve Fiordland, Yeni Zelanda

Güney Alpleri ve Fiordland

Güney Alpleri ve Fiordland

Güney Alpler'de kilitli yüzlerce buzul var, yavaş yavaş alçak irtifalara doğru ilerliyor ve tekinsiz mavi-yeşil tonlardan akan nehirlere eriyor. Bunlar, sizi çok küçük ve geçici hissettirerek, heybetli varlıkları ile sizi mütevazı kılmak için Mackenzie Havzasının uçsuz bucaksız kahverengi otlakları ve Fiordland'ın eski yeşil ormanlarıyla komplo kuruyor. Yine de hiçbir şey kalıcı değildir –- donma-çözülme döngüsü sürekli olarak bu güçlü manzarayı yeniler ve onu kesinlikle canlı hissettirir.

12,218 fit yüksekliğindeki Aoraki veya Cook Dağı, Yeni Zelanda'nın en yüksek dağıdır ve bu dağ zincirindeki diğer 22 tepe 10.000 fitten daha yüksektir. Aoraki / Cook Dağı Milli Parkı, UNESCO Dünya Mirası Alanıdır ve etrafındaki alp bölgesi, Yeni Zelanda'nın en uzun 27 km (17 mil) uzaklıktaki Tasman Buzulu'nu içerir.

Güney Alpler bölgesi yürüyüş yapmak için mükemmeldir. Arazi, yüksek alp tundralarından karla kaplı zirvelere, yoğun ormanlık dağlara ve geniş, örgülü nehir vadilerine kadar değişir. Dağlar boyunca iyi bir parkur ağı ve işaretli rotalar vardır, ancak bunlara girmeden önce iyi bilgilendirilmiş olun.

Güney Alperi Gezisi

Güney Alperi Gezisi

Güney Alpler'in eteklerini ve daha az zorlu kısımlarını keşfetmek için birçok kolay seçenek var. Adanın güneybatı köşesinde, binlerce yıldır buzullar Alpleri fiyortlara düşen taş duvarlara böldüler ve yürüyüş parkurları sizi vahşi Fiordland Milli Parkı'nın kalbine götürüyor. Milford Pisti en iyi bilinenidir - 1908'de London Spectator'da bu etkiye dair bir manşet çıktığından beri dünyanın en iyi yürüyüşü olarak adlandırılır. Milford Sound'a yürümeye meraklı değilseniz, bir tekneye atlayın ve güverteden manzaralarda. Yol erişimi olan çoğu nehir vadisinde, doğal şelalelere, geçitlere ve gözetleme noktalarına giden iyi işaretlenmiş yürüyüş parkurları vardır.

Turist selleri, Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi film üçlemelerinin çekimlerinde kullanılan dünya dışı manzarayı görmeye geldi ve Hollywood yönetmenleri, Tolkien'in Orta Dünya'sını tasvir eden muhteşem arka planlar için bölgeye çekildi. Bölgenin enginliği, tüm yeni ziyaretçilerle bile kalabalık hissetmesini engelliyor. Genellikle macera sporları için popüler bir nokta olarak faturalandırılan Queenstown, belki de Güney Göller bölgesindeki en bilinen destinasyondur. Burası ve yakındaki Wanaka kasabası, altına hücum tarihi ile doludur ve muhteşem dağ manzarası ile çevrilidir.

Yeni Zelanda - Güney Alpleri ve Fiordland geziniz sonrasında Türkiye'ye dönüşünüzde Ankara mimarlık seçenekleri ile yaşam alanlarınızı tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Bu seyahat sizin ufkunuzu açarken zevklerinizi değiştirebilecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington