Banff Ulusal Parkı, Alberta

Banff Ulusal Parkı, Alberta

Banff Ulusal Parkı

Dağların karşılaştırılması öznel ve kesin olmayan bir iştir. Yine de çok az kişi Canadian Rockies'in dünyadaki en abartılı derecede güzel sıradağlarından biri olduğunu inkar edebilir. Kanada'nın ilk milli parkını oluşturan dağlar ve geniş vahşi alanlar, buzulların, göllerin, vadilerin ve karlı dağ zirvelerinin çarpıcı manzaralarını sunar. Geyik ve geyik gibi büyük memeliler, yol kenarlarından her mevsimde görülebilir.

Athabasca Buzulu

Buzul, muazzam Columbia Icefield'dan neredeyse Icefields Parkway'e akan 7 km'lik (4½ mil) bir buz dilidir. Bir asır önce buz, otoyolun şu anki konumu üzerinden akıyordu; tabelalar o zamandan beri buzun kademeli olarak çekilmesini tasvir ediyor. Buradan birkaç başka buzul görülebilir; hepsi 325 km2 (125 mil kare) alanı kaplayan dev bir buz gölü olan Columbia Icefield'dan geliyor. Kenarı otoyoldan görülebilir. Buzulun tepesine kadar yürüyebilirsiniz, ancak eğitimli bir rehber olmadan daha uzağa gitmek gizli yarıklar nedeniyle son derece tehlikelidir.

Athabasca Buzulu

Athabasca Buzulu Buz Yürüyüşleri (800 / 565–7547, www.icewalks.com) 75 C $ ile 105 C $ arasında değişen üç, beş ve altı saatlik rehberli yürüyüşler gerçekleştirir. Columbia Icefield Glacier Discovery Center'da veya Jasper Adventure Center'da (780 / 852–5595 veya 800 / 565–7547, www.jasperadventurecentre.com), Jasper'da bir yer ayırtın. Brewster Tours'un Buz Kaşifleri (columbiaicefield.com), buz üzerinde sürmek için değiştirilmiş araçlarla yapılan geziler, buzulu gezmenin başka bir yoludur. Bu geziler için biletleri (55 C $) çevrimiçi olarak veya Keşif Merkezi'nden satın alabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington