Waitomo Gezi Rehberi

Waitomo Glowworm Mağarası

Waitomo Glowworm Mağarası

Tüm mağara turlarının en "kibarlığı" ilk kez 1887'de yerel Şef Tane Tinorau ve İngiliz araştırmacı Fred Mace tarafından resmen keşfedilen Waitomo Glowworm Mağarası'ndan geçiyor. Bir dizi keten sapı inşa ettiler ve ışık için mumlarla nehrin yeraltına gittiği mağaraya süzüldüler. Şimdi ziyaretçiler yüksek kaliteli yollardan giriyor. Kireçtaşı katedralini keşfediyorsunuz (ve opera divası Kiri Te Kanawa gibi, buradaki muhteşem akustiği en iyi şekilde kullanmak için şarkı söylemeye davetlisiniz), ardından "yıldızlı" ateş böceği ile aydınlatılmış tavanın altında büyülü bir yolculuk için bir tekneye biniyorsunuz Waitomo Nehri üzerindeki mağara. Turlar 45 dakika sürer ve Waitomo i-SITE Keşif Merkezi'nin yaklaşık 330 fit ötesindeki muhteşem Waitomo Glowworm Mağarası Ziyaretçi Merkezi'nde başlar.

Waitomo Glowworm Mağaraları Ziyaretçi Merkezi

2010 yılında ortaya çıkan bu çarpıcı ve sürdürülebilir yapı, etrafını saran kireçtaşı manzarasının dramını yansıtan açık bir tasarıma sahip. Sanat eseri Māori kültürünü onurlandırır. İçeride mağaraları ziyaret etmek, bölge hakkında bilgi almak, kafe ve restoranda dinlenmek veya hediyelik eşya dükkanına göz atmak için bilet satın alabilirsiniz.

Aranui Mağarası

Aranui Mağarası

Yüzlerce damlayan su burada narin bir pembe-beyaz kireçtaşı bahçesi oluşturdu. Yerleşik mağara wetas'a bir göz atın; Bu yerel böcekler 4 inç uzunluğa kadar uzanır ve uzun antenleri vardır, ancak endişelenmeyin - korkutucu görünmelerine rağmen, çok pasifler ve büyük olasılıkla geldiğinizi hissederlerse saklanırlar. Aranui, adını köpeği vahşi bir domuzun peşinde kaybolduğunda 1910'da mağarayı keşfeden Te Rutuku Aranui'den almıştır. Bugün, bir saat süren turlar, tahta kaldırımlar boyunca uzun, dar odalara götürüyor. Rezervasyon gereklidir; turlar, Waitomo Mağaraları Köyü'nün 3 km (2 mil) ötesinde, Tumutumu Yolu üzerindeki Ruakuri Koruma Alanı otoparkında buluşuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU