Arrowtown, Yeni Zelanda

Arrowtown, Yeni Zelanda

Arrowtown

Arrowtown, dik Crown Range'in eteğinde bir köşeye sıkışmış durumda. Orijinal altına hücumundan kalma yaklaşık 70 bina, 1880'lerden kısmen restore edilmiş bir Çin köyü ve küçük ama fantastik bir müze ile bölgenin tarihiyle gurur duyan şirin bir köydür. Jack Tewa veya Māori Jack, 1861'de Arrow Nehri boyunca altın buldu ve Amerikalı William Fox'un kısa bir süre sonra yakınlardaki Clyde'da büyük miktarlarda değerli metal sattığı görüldüğünde, av devam ediyordu. Sonunda büyük bir maden arama grubu, Fox ve 40 madenciden oluşan ekibine rastladı.

Arrowtown

Arrowtown Gezisi

Sır açığa çıktı, madenciler iddialarını üstlenmek için koştu ve Arrowtown doğdu. Ocak 1863'teki ilk altın refakatinde 12.000 ons altın yapıldı. Acelenin doruğunda bu küçük yerleşim yerinde 30.000'den fazla cesur ruh vardı. Altına hücum 1865'te sona erdikten sonra, turizm ikinci bir patlama yaratana kadar burası başka bir uykulu kırsal kasaba oldu. Arrowtown, her Nisan ayında ağaçların en görkemli olduğu Sonbahar Festivali'ni kutlar ve NZ Altın Kaydırma şampiyonalarını içerir. Buckingham Caddesi boyunca bir gezintiye çıktığınızda, hala iş için açık olan eski posta ve telgraf ofisinde durabilirsiniz. Kafeler ve butik dükkanlarla dolu sokakları ve pasajları keşfetmek için zaman ayırın, yerinde el oymalarını görmek için Jade & Opal Fabrikası mağazasına ve çikolatanın yapıldığını görmek için Patagonia çikolatalarına uğrayın; Sanki bu yetmezmiş gibi dondurma da lezzetliydi (Ramshaw Lane'deki Buckingham Caddesi'nin altında).

Yeni Zelanda - Arrowtown geziniz sonrasında Türkiye'ye dönüşünüzde Ankara mimarlık seçenekleri ile yaşam alanlarınızı tekrar gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Bu seyahat sizin ufkunuzu açarken zevklerinizi değiştirebilecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU