Wanaka, Yeni Zelanda

Wanaka

Wanaka

Wanaka Gölü'nün güney kıyısında, arkasında Yeni Zelanda'nın en çarpıcı dağlarından bazılarının bulunduğu Wanaka, Aspiring Dağı Milli Parkı'nın hoş geldiniz paspasıdır. Kendisini dünyanın ilk "Yaşam Tarzı Rezervi" olarak etiketlemiştir ve Queenstown'a göre daha küçük, daha sessiz bir alternatif olan tatilde Kiwis'in favorisidir. Bölgede iki kayak merkezi, çok sayıda yürüyüş ve nehir sporu olanağı vardır ve yağmurlu bir günde gelirseniz, birkaç sıra dışı kültürel cazibe merkezine gidebilirsiniz. Bu iyi noktalar gözden kaçmadı ve Wanaka, Yeni Zelanda'nın en hızlı büyüyen şehirlerinden biri ve rekor sürede yeni konutlar açılıyor.

Have a Shot

Have a Shot'ta Tiger Woods veya Robin Hood olduğunuzu varsayın. Bu mükemmel tesiste kil kuş veya tüfek atışlarında, okçulukta bir eliniz olabilir veya bir sepet golf topu alıp kırbaç atabilirsiniz. Uzmanlar için eğlencelidir ve acemiyseniz tam eğitim alırsınız. Mini golf sahasında çocuklar dahil herkes için bir aktivite var. Hava kötü davranıyorsa harika bir seçenek.

Rippon Üzüm Bağı

Rippon Üzüm Bağı

Wanaka Gölü kıyısında muhteşem bir şekilde uzanan Rippon, ülkenin en çok fotoğrafı çekilen üzüm bağlarından biridir. Bağın portföyünde Riesling, Gewürztraminer, Chardonnay, Sauvignon Blanc ve ince Pinot Noir bulunmaktadır. Her iki yılda bir, ülkenin en popüler müzik festivallerinden biri olan Rippon Açık Hava Festivali'nin mekanıdır. Wanaka'dan batıya, Mt. 4 km'lik (2½ mil) Kalkınan Yol.

Stuart Landsborough'nun Şaşırtıcı Dünyası

Eğik Wanaka Kulesi ile komik açılarla inşa edilen karikatür benzeri evler sadece bir başlangıç. Şaşırtıcı Tumbling Towers, Hologram Halls ve 15 derecelik bir açıda olan Tilted House (su gerçekten yokuş yukarı mı akıyor?) Dahil olmak üzere bir dizi şaşırtıcı gerçek boyutlu beyin jimnastiği için burayı kapatın. İçinde kaybolmak için bir "3-D" Büyük Labirent ve yeni bir Heykeltraşlık galerisi var. Bir mola vermek için kafeye gidin, seçtiğiniz bulmacayı alın, bir fincan kahve sipariş edin ve kendinizi şaşkın bir çılgınlığa sürükleyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington