Picton Gezi Rehberi

Picton Mirası ve Balina Avcılığı Müzesi

Picton Mirası ve Balina Avcılığı Müzesi

Picton'ın denizcilik tarihi, çok sayıda hatıra ile birlikte ele geçirildi. Bölge, önce Waitohi adında önemli bir Māori yerleşim yeri, daha sonra 19. yüzyılın başlarında Avrupalı ​​göçmenler için önemli bir balina avlama ve mühürleme yeriydi. 1860'a kadar Picton'a karayolu erişimi yoktu, bu nedenle tüm ticaret ve seyahat deniz yoluyla yapılıyordu.

Edwin Fox Denizcilik Müzesi

Edwin Fox'un korunmuş hulk'u, Yeni Zelanda'nın Avrupa yerleşiminin ne kadar genç olduğunu gösteriyor. Gemi Kırım Savaşı'nda kullanılmış, hükümlüleri Avustralya'ya nakletmiş ve yerleşimcileri Yeni Zelanda'ya getirmiştir. Şimdi kuru havuzlu, bir müze olarak hizmet veriyor ve ilk göçmenlerin karşılaştığı koşulları hayata geçiriyor. Ekranlar, geminin geçmişini ve hizmetini ana hatlarıyla gösterir. Gemide yürürken, yerleşimcilerin aylarca güvertede kapalı kaldıklarında, deniz tuttuklarında, evlerini özlediklerinde ve karaya vardıklarında onları neyin beklediğinden emin olmadığında nasıl hissettiğini hayal edebilirsiniz.

Kahikatea Flat DOC Kamp Alanı

Kahikatea Flat DOC Kamp Alanı

Pelorus Nehri'nin yanında bir kayın ormanı arasına gizlenmiş bu keyifli kamp alanı, doğal bir rezervin parçasıdır. En yüksek sesler şarkıcı çan kuşları tarafından yapılır - ya da belki kampçılar her zaman çok sıcak olmayan nehre atlarken ciyaklama yaparlar. Kamp alanları elektrikle veya elektriksiz olarak gelir, ayrıca çok modern duşlara ve nehir kenarındaki bir güverteye açılan bir mutfak ve yemek alanına erişim sağlar. Bir de kafe var. Yerel halk burayı çok seviyor, bu yüzden yaz ortası için önceden rezervasyon yapın veya seyahatinizi çok telaşlı olmadığında planlayın - manzara her zaman aynıdır. Nehir, ikinci Hobbit filmindeki ünlü "Namlu Sahnesi" nin yeridir.

Yeni Zelanda seyahatiniz sonrasında Türkiye dönüşünüzde mutlaka Bodrum'u da ziyaret etmelisiniz.

Ege Bölgesi’nin incilerinden Bodrum. Muğla’nın batısında yer alan kuzeyde, doğu ve güneyinde Ege denizinin  maviliği ile coşan  bir yarımadadır. Bodrum’a bağlı çok sayıda belde bulunur. 215 km uzunluğunda kıyı şeridine sahiptir. Bu nedenle yatçılık konusunda çok gelişmiştir. Sizde mutlaka Bodrum Yat Kiralama seçenekleri ile unutulmaz bir tatil yaşayın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington