New Plymouth, Yeni Zelanda

New Plymouth

New Plymouth

New Plymouth, Yeni Zelanda'nın en verimli süt ürünleri bölgelerinin yanı sıra gaz ve petrol endüstrilerine de hizmet vermektedir. Bu doğal zenginlik, New Plymouth'un sağlıklı sanatlar sahnesine yansıyan iyimser bir görünüme, kafe ve restoranların bolluğuna ve harika dış mekanları en üst düzeye çıkaran bir yaşam tarzına dönüşüyor.

Taranaki'nin güçlü bir Maori tarihi ve güçlü bir Maori-Avrupa etkileşimi geçmişi var, hepsi dostça değil. Avrupalıların 1841'de gelişinden önce, kainga (köyler) ve pā (müstahkem köyler) kıyı boyunca yayıldı. 1800'lerin ortalarında, Avrupa'daki toprak anlaşmazlıkları Taranaki'yi sarstı. 1881'de hükümet ve yerel Maori kabileleri arasında huzursuz bir resmi barış yapıldı ve New Plymouth bir ticaret limanı olarak mevcut rolünü oynamaya başladı. Tazman Denizi'nin kenarında, bugünün şehri çevresinden sonra ikinci sırada yer alıyor, ancak hayatta kalan birkaç koloni dönemi binası, kafeleri, mağazaları, galerileri, müzeleri ve geniş park alanları, yarım günlük bir keşfi hak ediyor.

Len Lye Merkezi

Deneysel filmleri ve kinetik heykelleriyle ünlü, yerli doğumlu bir sanatçı olan Len Lye, "harika mimarinin harika sanatla 50/50 gittiğine" inanıyordu ve çalışmalarını barındıran bükülmüş cam ve çelik kuleler bunu yansıtıyordu. Dramanın içi, Lye’nin düşündürücü eserlerinin değişen sergileriyle devam ediyor. Sanatçının özünü aktarmak için geleneksel Māori estetiğini kullanan Yeni Zelandalı mimar Andrew Patterson tarafından tasarlanan çarpıcı mekan, 2015'te açıldı. Govett-Brewster Sanat Galerisi'nin bitişiğinde ve ülkede tek bir sanatçıya adanmış tek müze.

Yeni Zelanda seyahatiniz sonrasında Türkiye dönüşünüzde mutlaka Marmaris'i de ziyaret etmelisiniz.

Marmaris her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Marmaris’in en gözde turizm yerlerinden olmasının bir diğer sebebi de yatçılık turizminin gelişmiş olmasıdır. Marmaris yat kiralama hizmeti ile Marmaris ve çevresini görebilir, Ege ve Akdeniz kıyılarını ziyaret edebilir, Çam ormanlarının arasında yeşil ile mavinin büyülü dünyasında  yaz kış tatil imkanını yakalayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington