ChristChurch Özel Bölgeler

ChristChurch Sumner Plajı

ChristChurch Sumner Plajı

Sumner Plajı, 19. yüzyılda Sumner barına yaklaşan gemileri uyarmak için kullanılan tepedeki sinyal istasyonu Cave Rock'a kum boyunca uzun ve dinlendirici bir yürüyüş için keyiflidir. Çocuklar, ebeveynleri yakındaki sahil kafesinde bir içki eşliğinde izlerken bu büyük kayada oynarlardı, ancak şu anda etrafı çitle çevrili ve sinyal istasyonunda onarımlar yapılıyor. Hala birkaç sahil kafesi ve mükemmel Cornershop Bistro var, ancak bu yazıda Sumner, eskiden olduğu gibi turistik destinasyona henüz geri dönmedi. Arabanız yoksa Purple Line otobüsüne binebilirsiniz.

Kadınlar Oy Hakkı Anıtı

1993 yılında ortaya çıkan bu bronz anıt duvar, kadınların 100 yıllık oylarını anıyor. Yeni Zelanda, dünyada kadınlara oy veren ilk ülkeydi ve Christchurch'te ikamet eden Kate Sheppard, bu temel hak için Parlamento'ya dilekçe verilmesinde kilit bir rol oynadı. Māori kadınları da dahil olmak üzere 21 yaşın üzerindeki tüm kadınların oyları 19 Eylül 1893'te verildi; Sheppard ve diğer aktivistlerin çalışmaları her yıl o tarihte anma töreninde kutlanmaktadır.

Victoria Meydanı

Victoria Meydanı

Bu meydan, jübile yılında Kraliçe Victoria'nın adını almıştır. Kuzey tarafında, 2018'de yeniden açılmak üzere bir restorasyon projesi geçirmekte olan hasarlı Belediye Binası bulunuyor. 2015'teki topluluk istişaresi, karakterini ve mirasını koruyarak meydanı restore etme planıyla sonuçlandı. Meydandaki uzun, oyulmuş ahşap bir sütun olan poupou, sitenin tarihini Māori ve Avrupalı ​​yerleşimciler arasında önemli bir ticaret noktası olarak kabul ediyor. Christchurch'ün en eski demir köprüsüne, çiçekli bir saate, iki çeşmeye ve Kraliçe Victoria ve Kaptan Cook'un heykellerine ev sahipliği yapmaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington