Tahiti Çok Bilinmeyenler

Tahiti Paofai Tapınağı

Tahiti Paofai Tapınağı

Beyaz ahşap telkari işçiliği ve yeşil çan kulesi ile tepesinde bir saat kulesi bulunan bu soluk pembe kilise, ana yolun tam üzerinde, limandan 100 metre kadar uzakta ve düzinelerce destek kanosu için ayrılan alan. 1873'te açılmış, adadaki başlıca Protestan ibadet yeridir ve bazen Fransız adı Eglise Evangelique ile listelenir. İç kısım, el yapımı ve boyanmış iki sıra büyük meşe sütunlarla desteklenmiştir. Güzel şarkılar ve beyazlar giymiş ve dekoratif hasır şapkalar giyen yerel bayanları görme şansı olan bir Pazar ayini kaçırılmamalıdır.

Papara

Bu büyük kasaba, Tahiti'nin sebzelerinin çoğunu üretiyor ve Tahiti'nin tek golf sahasına (Olivier Breaud International) ve iyi (siyah kumlu) bir sörf plajına sahip. Yakınlarda bir zamanlar büyük olan Marae Mahaiatea'nın kalıntıları var. Şehrin kendisinde St. Michel Kilisesi ve bölgede üç pansiyon bulacaksınız.

Pape'ete Belediye Binası

Pape'ete Belediye Binası

Alternatif olarak Fransızca'da Hotel de Ville ve Mairie olarak bilinen bu etkileyici bina, 1990'da açılan Kraliçe Pomare'nin konağının bir kopyasıdır - 1845'te Tahiti'nin Fransız himayesi olduğunda hüküm süren - Tarahoi Meydanı'nda durmaktadır. Belediye binası, Pape'ete belediye başkanının ofisidir ve iş saatlerinde ve üçüncü kat galerisinde sanat ve tarihi sergilerin düzenlendiği halka açıktır. Düğün çiçeği sarısı bina, krem ​​korkuluklar ve sütunlarla süslenmiş iki katta geniş sarma teraslarına sahiptir.

Pape'ete Halk Pazarı (Marché de Pape'ete)

Meyve ve sebzeden balığa, el sanatlarından mücevherlere ve Monoi yağına kadar neredeyse her şeyin satıldığı bu canlı pazarda saatler geçirebilirsiniz. Palmiye yapraklarından mamas örgü sepetlerini izleyin ve öğleden sonra saat 4 civarında günün avı boşaltılırken izleyin. Alt katta yiyecek satış yerleri ve daha fazla dükkan ve üst katta küçük bir kafe ve canlı müzik grubu var. Pazar çok erken açılıyor (5:30 civarı) ve Pazar günü Tahitili kadınlarla ailelerinin Pazar öğle yemeği için yiyecek satın alıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington