Lomaiviti Adası, Fiji

Lomaiviti Adası

Lomaiviti Adası

Suva'nın doğusunda 15 dakikalık bir uçuş veya kısa bir tekne yolculuğu, Lomaiviti Group bir dünya uzaklıktadır. Grup, dokuz engebeli ana adadan ve Pasifik Okyanusu ve Koro Denizi'ni çevreleyen birkaç küçük adadan oluşur. Adaların çoğu, Avrupa öncesi köylere ev sahipliği yapıyor. Wakaya Adası'ndaki "Chieftain's Leap" adlı 200 metrelik bir uçurum, 1848'de ilerleyen düşmanları tarafından yakalanmakla karşı karşıya kalan bir şef ve takipçilerinin çoğu için atlama noktasıydı. Ada şu anda Fiji Water kralı David Gilmour'a ait ve ülkenin en seçkin tatil beldelerinden biri. Leleuvia'da konuklar, küçük rustik tesisten adanın ortasındaki büyük metal "Kannibal Pot" a yürüyebilirler.

Bureta uçak pistinden grubun en büyük adası olan Ovalau'daki Levuka kasabasına uzun, engebeli bir yolculuk ve her küçük sarsıntı zamanın elini geri çekiyor gibi görünüyor. Grubun tek kasabası, İngiliz kolonisinin başkenti 1874-82 idi ve Fiji'nin en büyük balık konservesinin motorlu nabzı sadece boya yongalı ahşap çerçeveli evlerini ve 19'unun sonlarından itibaren hoş, rahat sakinlerini rahatsız etmek için motorlu nabzı ile bir zaman tünelinde sıkışmış görünüyor. - yüzyıl uykusu. Tarih meraklıları, nefes alan kolonyal kalıntı olan Beach Street'e hayran kalacaklar. Kültürel açıdan meraklı olanlar, herhangi bir adada bir kilise ayininde Ovalau'nun kalbine bir günlük tur veya yerli halkın meleksi ve cappella sesleri ile dinlenebilir.

Lomaiviti Adası Çevresi

Lomaiviti Adası Çevresi

Sertifikalı dalgıçlar, Lomaiviti'nin derinliklerindeki az insan trafiğinin ortasında Taraklı Çekiç Kafaları, Mavi Kurdele yılanbalıkları ve diğer birçok büyük ve küçük türü görme şansına sahip oluyor. Açık deniz adalarının beyaz kum ve kobalt sularını herkes takdir edecek. Bütçeniz ve zevkiniz sizi orta sınıf bir aile tesisine, ünlülerin uğrak yeri olan ultra lüks bir sığınağa, asırlık bir otele veya ortak yemeklerin ve ortak banyoların bulunduğu rustik bir tesise götürebilir. Fiji'de hiçbir yer evden son ikisinden daha uzak görünmeyecek, bu zamanla unutulmuş adaların cazibesi ve sadeliği ile dolu.

Gun Rock

Beach Street'in arkasındaki tepelerde görülen bu zirve, 1849'da HMS Havannah tarafından ateşlenen top mermilerinin izlerini taşıyor. Jest, Kral Ratu Cakobau'yu Fiji'de ikamet eden Avrupalılara daha olumlu davranması için korkutmaktı. Kaya, bir grup şefi eğlendirmek için 1874'te bir deniz kaptanı tarafından tekrar ateşlendi. Kayaya tırmanabilirsiniz (harika liman manzaraları sunar), ancak önce Tui Levuka'dan (yerel şef) veya bir aile üyesinden bir saygı işareti olarak izin istemelisiniz. Kasabada ailenin nerede olduğunu sor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington