Bendigo, Avustralya

Bendigo, Avustralya

Bendigo

Altın, 1851'de Bendigo bölgesinde keşfedildi ve patlaması 1880'lere kadar sürdü. Şehrin görkemli kamu binaları, madenlerinin zenginliğine tanıklık ediyor. Bugün Bendigo, şehir merkezindeki Pall Alışveriş Merkezi'nin her iki tarafını da kaplayan seçkin binaları ile hareketli, girişimci küçük bir şehirdir. Bunlar arasında, geç Viktorya mimarisinin görkemli örnekleri olan Shamrock Oteli, Genel Postane ve Hukuk Mahkemeleri bulunmaktadır. Altın çağın bu görkemli kalıntıları manzaraya hakim olsa da, şehir eski moda olmaktan uzak. Ayrıca canlı bir kafe ve restoran sahnesi, bazıları organize şaraphane turlarında ziyaret edilebilen 30 butik şarap imalathanesi ve Avustralya'daki en iyi bölgesel sanat galerilerinden birini bulacaksınız.

Bendigo Sanat Galerisi

Bendigo Art Gallery

Rupert Bunny, Emily Kame Kngwarreye ve Arthur Boyd'un çalışmaları da dahil olmak üzere bu güzel galeride çağdaş Avustralya resminin dikkate değer bir koleksiyonu bulunabilir. Galeride ayrıca yerel bir cerrah tarafından miras bırakılan bazı önemli 19. yüzyıl Fransız gerçekçi ve empresyonist eserleri var. Uluslararası sergilere düzenli olarak ev sahipliği yapılmaktadır. Her gün saat 2'de ücretsiz rehberli tur var.

Merkez Deborah Altın Madeni

1.665 fitlik bir şafta sahip olan bu tarihi maden, 1954'te kapanmadan önce neredeyse bir ton altın verdi. Yerin üstünde altın için kaydırabilir, eski damga pili görebilir ve dübel kafasına tırmanabilirsiniz, ancak madenciliğin heyecanı yerin altında hissettim. Üç yeraltı turu farklı maden seviyelerini keşfeder; Maden Deneyiminde, genişletilmiş tünellere 200 fit alçalırken, Yeraltı Macerası sizi 78 fit daha derine götürür. Nine Levels of Darkness buradaki nihai maceradır; 3½ saatten fazla bir süre "yeni bir arkadaş" olarak oturum açarsınız ve küçük bir kafes asansörü ile 748 fit aşağıya, damlayan orijinal tünellere, tatbikat yaptığınız, patlayıcıları "yerleştirdiğiniz" ve merdivenleri tırmandığınız yere inersiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington