Darwin, Avustralya

Darwin, Avustralya

Darwin

Darwin, Avustralya'nın en renkli ve egzotik başkentidir. Üç tarafı Timor Denizi'nin turkuaz sularıyla çevrili sokakları tropik çiçekler ve ağaçlarla kaplı. Kışın ılık ve kuru, yazın sıcak ve buharlı, rahat ve rahat bir yer olmasının yanı sıra tropikal sınır karakolunun ve Outback sertliğinin büyüleyici bir karışımı. Güneydoğu Asya'ya yakınlığı ve çok kültürlü nüfusu sayesinde, Avustralya'nın geri kalanından çok Asya'ya benziyor.

Darwin, hayatta kalmak için her zaman savaşmak zorunda kalmış bir şehirdir. Çağdaş Darwin yaşam tarzlarının baştan çıkarıcılığı, Avrupalıların bu sert, inatçı iklimde bir yerleşim bölgesi kurmaya çalıştıkları 1824'ten kalma başarısız girişimlerin tarihini yalanlıyor. Palmerston adı verilen orijinal 1869 yerleşim yeri, 15 milyon yılda çok az değişen mangrov sulak alanları ve çalı ormanlarından oluşan bir parsel üzerine inşa edildi. Kasaba, 1839'da Beagle ile Avustralya kıyılarını ziyaret eden bilim adamının adını aldığı 1878, 1882 ve 1897'deki felaket siklonlarını çoktan atlattıktan sonra 1911'e kadar değildi. II.Dünya Savaşı sırasında 60 kez, savaş gemileriyle dolu liman Japon savaş uçakları için birincil hedef oldu. Sonra, 1974 Noel Arifesi gecesi, şehir Avustralya'nın en büyük doğal afeti olan Cyclone Tracy tarafından neredeyse tamamen yok edildi.

Darwin

Darwin Hakkında

Bu, burada kalanlara ve Tracy'den sonra burada yaşamaya gelenlere, yeniden inşa edilen şehrin şu anda kuzey Avustralya için bir idari ve ticari merkez olarak gelişmekte olduğunu gösteriyor. Eski Darwin'in yerini bir yapı kompleksi aldı - Parlamento Binası ve Yüksek Mahkeme gibi binaların hepsi, bu kadar küçük bir şehir için, özellikle de gündelik, açık hava merkezli yaşam tarzıyla övünen bir şehir için çok büyük görünüyor.

Bugün Darwin, Kakadu ve Kimberley bölgesinin harikalarıyla Avustralya'nın Top End'ini keşfetmek için en iyi yerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington