Vung Tau Gezi Rehberi

Mulberry Plajı, Vung Tau

Mulberry Plajı, Vung Tau

Ha Long Street'in altındaki sıkışık bir plaj, şiirsel isme rağmen kilometrelerce seyahat edeceğiniz bir yer değil, yüzmek için ideal değil. Efsaneye göre, Meryem Ana heykelinin bulunduğu plajın yakınındaki yamaç, bir zamanlar dut alanı, dolayısıyla adı. Kolaylıklar: yok. En iyisi: yalnızlık; yürüme.

Niet Ban Tinh Xa Pagodası

1974'te tamamlanan Nho Dağı'nın dibindeki bu pagoda, Vung Tau'nun en güzellerinden biri olarak kabul edilir. Pagodanın önündeki sakin bahçe, Buda'nın Nirvana eyaletine ulaşmasını temsil eder. Bununla birlikte, kompleksin en ünlü kısmı 39 metrelik Yatan Buda heykeli.

Our Lady of Bai Dau

Lon Dağı'nın batı tarafında, bir bebek İsa'nın tepesinde tutan 25 metre (82 fit) yüksek bir Meryem Ana heykeli bulunmaktadır. Heykel, Bai Dau Meryem Ana Kilisesi'nin bir parçasıdır. Heykelin yanından Lon Dağı'nın zirvesine uzanan bir yol var. Yolun sonunda Haç'ın 14 İstasyonu vardır.

Thich Ca Phat Dai Pagodası

Thich Ca Phat Dai Pagodası

1961-1963 yılları arasında inşa edilen bu Theravada Budizm tapınağı, Lon Dağı'nın kuzeybatı yüzündedir. Göze çarpan özellikler, 33 metre yüksekliğindeki pırıl pırıl beyaz Buda heykeli ve güzel bahçeler ve ormanlar boyunca üssüne doğru tırmanıyor. Adımların yanı sıra Buda'nın yaşamını tasvir eden bir dizi heykel var. Vietnam'ın dört bir yanından gelen hacılar, bünyesinde bir Zen Budist manastırı bulunan pagodayı ziyaret ediyor.

Vung Tau Deniz Feneri

Sömürge zamanlarında gemileri Saigon limanına yönlendirmek için Fransızlar tarafından inşa edilen, hala işlevsel 59 metrelik deniz feneri, dik ve dolambaçlı bir yolun sonunda, hala dört eski Fransız topuyla korunan Küçük Dağın tepesinde oturuyor. . Deniz fenerine bir taksi alırsanız, şoförden sizi beklemesini isteyin, çünkü dolu olacak taksiler olmayacak ve dağdan aşağı çok uzun bir yürüyüş olacak. Yukarı çıkarken izlenimler sansasyonel ve ferahlık için birkaç kafe var.

Whale Temple (Balina Tapınağı)

Whale Temple (Balina Tapınağı)

Vietnam'daki birçok sahil köyü gibi, Vung Tau'nun da denizlerin koruyucu meleği Ca Ong'a, Bay Whale'e adanmış bir tapınağı vardır. Bu mütevazi ibadet yeri, küçük balina kemikleri koleksiyonuyla, tapınağın inançlarını ve ritüellerini açıklayacak İngilizce bilgi olmamasına rağmen, ziyaret etmek için ilginç bir yerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU