Melbourne, Avutralya

Melbourne, Avutralya

Melbourne

Yaşam kalitesi araştırmalarında sürekli olarak "dünyanın en yaşanabilir şehirleri" arasında derecelendirilen Melbourne, Port Phillip Körfezi'nin dev at nalının tepesindeki bir sahil düzlüğünde inşa edilmiştir. Şehir merkezi, devlet parlamentosunun, bankaların, çok uluslu şirketlerin ve altına hücumunun ardından ortaya çıkan görkemli Viktorya dönemi binalarının hala ayakta durduğu düzenli bir cadde ağıdır. Bu, birkaç gün içinde yavaşça keşfedebileceğiniz Melbourne'un kalbidir.

Southbank'ta, şehir merkezinin güneyindeki yeni bölgelerden biri, genişleyen Crown Melbourne eğlence kompleksi ve Southgate Centre'daki barlar, restoranlar ve dükkanlar, Melbourne'un Yarra Nehri üzerindeki vizyonunu yeniden odakladı. Bir zamanlar yıkılmış fabrikalar ve tükenmiş depolar, nehrin güney kıyısı şimdi şehrin canlı, heyecan verici bir parçası ve nehrin kendisi nihayet Melbourne'ün ruhunda hak ettiği yeri alıyor.

Melbourne, Avutralya

Melbourne Hakkında Bilgiler

Sadece bir atlama uzaklığındaki Federasyon Meydanı - çok sayıda restoran, galeri ve müze ile - hem Melburnyalılar hem de ziyaretçiler için kent merkezi haline geldi. Daha ince bir şehir simgesi olan "sokakları" şehir merkezini ana caddelerin arasından geçirir ve büyüleyici barlara, kafelere, mağazalara ve sanat galerilerine ev sahipliği yapar.

Melbourne'un iç banliyölerinin kendine has bir karakteri var. St. Kilda'daki Esplanade boyunca yürüyün, East Melbourne'un zarif evlerinin yanından geçin, Fitzroy veya Carlton'daki mağaza ve kafelerin keyfini çıkarın, Queen Victoria Market'te yerlilerle omuz omuza alın, ikindi çayı için Windsor'a girin veya bir kano kiralayın Studley Park'ta Yarra'nın en güzel bölgelerinden birinde kürek çekmek için - ve Melbourne'ün ruhunu olduğu kadar kalbini de keşfedebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU