Long Xuyen, Vietnam

Long Xuyen, Vietnam

Long Xuyen

Long Xuyen, ilginç bir tarihe ve oldukça yumuşak bir günümüz gerçekliğine sahip bölgesel bir başkenttir. My Tho gibi, eski Funanese veya Oc Eo uygarlığı tarafından kuruldu. 1975'e kadar, Caodai gibi kendi çıkarlarını zamanın diğer mezhep ve ordularına karşı korumak için kendi daimi ordusuna sahip olan Hoa Hao Budist mezhebinin de merkeziydi. Hoa Hao Budistleri kendilerini genellikle Vietnamlı Budistler olarak adlandırırlar - yani Budizm'in Vietnam'dan farklı bir versiyonunu uygularlar. Hoa Hao taraftarları gururlu ve şiddetle bağımsızdır; 1950'lerde ve 60'larda kendi ordularıyla hem Saygon rejimi hem de Vietkong ile savaştılar. Vietnam'ın yeniden birleşmesinden sonra silahsızlandırıldılar.

An Giang eyaletinin başkenti olan şehir başka bir nedenden ötürü dikkat çekicidir: Ho Chi Minh'in ölümünden sonra Kuzey Vietnam'ın başkanı ve 1975'ten sonra birleşik ülkenin ilk başkanı olan Ton Duc Thang'ın (1888–1980) doğum yeriydi.

Bang Lang Kuş Cenneti

Long Xuyen'den 15 km (9½ mil) uzaklıkta, Can Tho yolunda, Bang Lang, şafakta ve alacakaranlıkta muhteşem bir manzara yaratan tahmini 150.000 leyleğe ev sahipliği yapmaktadır. Ne yazık ki, olması gerektiği kadar bakımlı olmayan 1.3 hektarlık bu kutsal alanda 11 leylek, ak balıkçıl ve balıkçıl türü tespit edildi. Kutsal alan, adını yolu kaplayan Kraliçe'nin Çiçek ağaçlarından (bang lang) almıştır.

Tram Chim Ulusal Parkı, Long Xuyen

Tram Chim Ulusal Parkı, Long Xuyen

Sarus ve kızıl saçlı turna gibi nadir yabani kuşlarıyla ünlü 7.612 hektarlık (18.810 dönümlük) park, her yıl temmuzdan aralık ayına kadar su baskınları yapan Sazlık Ovası'nda yer almaktadır. Vinçler de dahil olmak üzere göçmen kuşlar her yıl Aralık sonundan Mayıs başına kadar bölgeye geri dönüyor. Rezerv, Long Xuyen'den 80 km (50 mil) ve Chau Doc'tan 110 km (68 mil) uzaklıktadır ve taksi, özel araba veya xe om (motosiklet taksisi) ile erişilebilir. Parkın içine girdikten sonra, rehberler tarafından işletilen küçük tekneler sizi kişi başı 300.000d karşılığında kuş gözlem alanlarına götürecek. Parkta balık tutma, pirinç hasadı ve tarla fareleri avlama gibi bir dizi "eko" faaliyet bulunmaktadır. Ayrıca, 200.000 d / gece'den başlayan üç yataklı klimalı odalara sahip çok sade bir otel var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU