Canberra, Avustralya

Canberra, Avustralya

Canberra

Ülkenin başkenti olan Canberra, şehri Melbourne'un havasından ya da Sidney'in ihtişamından yoksun olarak gören yabancılar tarafından bazen hakaret ediliyor. Ancak Canberra, birinci sınıf müzeleri (çoğu ücretsiz), yapraklı açık alanları ve devasa Burley Griffin Gölü ile kesinlikle kendine has bir cazibeye sahiptir.

Avustralya 1901'de birleştiğinde, hem Sidney hem de Melbourne ülkenin başkenti olmak için yarıştı. Ancak uzlaşma ruhu içinde, yeni bir şehrin inşa edilmesine karar verildi ve Canberra ve Avustralya Başkent Bölgesi (ACT), New South Wales Amerika'nın District of America modeline dayanarak federal bir bölge inşa etmek için arazi bıraktığında kuruldu. Columbia.

Canberra Hakkında Bilgiler

Canberra

Başından beri burası tamamen planlanmış bir şehir olacaktı. Chicago'lu bir mimar ve Frank Lloyd Wright'ın ortağı olan Walter Burley Griffin, uluslararası bir tasarım yarışmasını kazandı. Griffin, inşaatı denetlemek için 1913'te Canberra'ya geldi, ancak ilerleme iki dünya savaşı ve Büyük Buhran nedeniyle yavaşladı. 1947'de sadece 15.000 nüfuslu Canberra bir taşra kasabasından biraz daha fazlasıydı.

1950'lerde gelişme arttı ve şu anki 367.000'den fazla nüfusu Canberra'yı Avustralya'nın açık ara en büyük iç kenti yapıyor. Günümüz Canberra'sının geniş, ağaçlıklı caddeleri ve geniş park alanları, Griffin'in orijinal planını büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Büyük kamu binaları, şehrin odak noktası olan Burley Griffin Gölü'nün her iki yanındaki alçak tepelerde düzenlenmiştir. Canberra'da kullanılan hilallerin ve çıkmazların aynı radyal tasarımını kullanan uydu toplulukları, şehrin artan nüfusuna ev sahipliği yapıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU