Koh Tao, Tayland

Koh Tao, Tayland

Koh Tao

Sadece birkaç on yıl içinde, küçük Koh Tao adası, temel bungalovlardan lüks tatil yerlerine kadar uzanan pansiyonlarla, uykulu bir durgun sudan aranan bir dalış kaçamağına dönüştü. Huzur ve sükunet, adanın iki ana bölgesinde güçlü, sırt çantalı gezginlere yönelik parti sahnesi ile ana plajlardan kayboldu. Her birinde ucuz içecekler, barlar, barlar ve kulüpler her türlü pub taraması ve gece geç saatte maskaralık sunmaktadır. Bu, buraya gelmenin birincil nedeninin sualtı dünyası olmaya devam ettiğini söyledi. Koh Tao tüplü sertifika almak için mükemmel bir yerdir. Birçok operatörün havuzları yoktur, bu nedenle ilk dalışlar sığ, kristal berraklığında okyanus suyunda yapılmalıdır. Gelişmiş dalgıçlar, büyük görünürlüğü, iyi mercan miktarını ve egzotik ve bol deniz yaşamını takdir edeceklerdir.

Koh Nang Yuan

Koh Nang Yuan

Koh Nang Yuan'ın üç küçük adası Koh Tao'ya yakındır. Yüksek gelgitte, sığ, yarı saydam su ile ayrılmış adalar, geniş bir üçgenin uç noktalarına benziyor. Düşük gelgitte, uzaklaşan su, gece konaklamalar için bungalovlar içeren dış adaları, bir loca, restoran ve plaj barı ve bir kafeye sahip olan orta adaya bağlayan iki dar kum barını ortaya çıkarır. Adalar özel olarak Nangyuan Adası Dalış Merkezi'ne aittir ve Koh Nang Yuan'a ayak basmak isteyen tüm ziyaretçiler B100 ücretini ödemek zorundadır. Her ne kadar birçok ziyaretçi ödemeyi tercih etse de, diğerleri sadece şnorkelle yüzmek ve adaları çevreleyen muhteşem sulara dalmak için açık denizde kenetlenir. Koh Tao'dan buraya gelmek için Sairee Plajı'ndan kano gezebilir ya da sizi feribot etmek için uzun kuyruklu bir tekne (Sairee'den B200 gidiş-dönüş) kiralayabilirsiniz. Yolculuk yaklaşık 15 dakika sürer - dönüşünüzü aynı operatörle düzenlemek en iyi sonucu verir. Ziyaret ederken, arkadaşlarınızı eve kıskanacak şekilde garanti edilen fotoğrafları çekmek için güney adasında bakış açısına geçtiğinizden emin olun. Adalar gün boyu meşgul; sabahın erken saatlerinde veya öğleden sonra geç saatlerde ziyaret etmek en iyisidir.

Sairee Plajı

Hilal şeklindeki Sairee, Koh Tao'nun en popüler plajı olan palmiye ağaçları, denizden yudumlamak için akuamarin suyunun üzerinden geçiyor. Altın kumun ince şeridi boyunca, hamamlarda uzanmış bohem gençlerle rustik, geleneksel ahşap plaj kulübeleri oturun; deniz havuzlarında çalışan acemi dalgıçlar; ve Avrupalı ​​öğrenciler temel plaj barlarında kokteylleri örnekliyorlar. Plajın en kuzey ucunda, bakımlı manzaraların ortasında birkaç tatil köyü yer alır. Sairee batıya bakar, gün batımını izlemek ve Koh Nang Yuan'a kano yapmak için harikadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington