Vientiane Gezi Rehberi

Ho Phra Keo

Ho Phra Keo

Şehrin en eski ve en etkileyici tapınaklarından biri olan Ho Phra Keo'nun Bangkok Grand Palace'daki wat'a çok benzer bir isme sahip olmasının iyi bir nedeni var. Buradaki orijinal Ho Phra Keo, 1565 yılında Kral Setthathirat tarafından Tayland'daki Chiang Mai'den aldığı Zümrüt Buda'yı barındırmak için inşa edildi. Kral kutsal heykeli önce Luang Prabang'a sonra da Vientiane'ye Ho Phra Keo'da kurdu, ancak Siyam ordusu 1778'de Buda'yı geri aldı ve Bangkok'a kuruldu. 1936'da restore edilen mevcut tapınak ulusal bir müzedir. Sergide farklı tarzlarda Buda heykelleri, Khmer tanrılarının bazı harika kesilmiş görüntüleri ve taş yazıtların güzel bir koleksiyonu var. Müzenin şaheseri, Hindu imgeleriyle oyulmuş 16. yüzyıldan kalma lake bir kapıdır.

Inpeng Kültür ve Eğlence Parkı

Nehrin yakınındaki bu büyük parkta su kaydırakları, bira bahçeleri, restoranlar ve çok sayıda aile eğlencesi ve ayrıca minyatür Lao evlerinin örnek bir köyü vardır. Lao kahramanlarının heykelleri araziyi işaret ediyor ve küçük bir hayvanat bahçesi var. Dostluk Köprüsü'nün şık hatlarına hayran olmak için kısa bir yürüyüş yapın ve nehir kıyısını çevreleyen birçok restorandan birine girin. Talat Sao otobüs durağından 14 numaralı otobüs ile buradan ulaşabilirsiniz.

Lao Ulusal Müzesi

İki katlı bir Fransız sömürge binası, ilginç jeolojik ve tarihi görüntülerle bu iyi düzenlenmiş müzeye ev sahipliği yapıyor. Sergiler Laos'un kraliyet geçmişine, sömürge yıllarına ve kurtuluş mücadelesine dokunuyor. Diğer önemli noktalar arasında ülkenin 50 ana etnik grubunun yanı sıra nasıl müzik yaptığını gösteren yerli enstrümanlar yer alıyor.

Nam Phu Meydanı

Nam Phu Meydanı

Vientiane'nin turistik bölgesindeki ana meydan, bu, şehrin çok serseri restoranlarının kadrosu tarafından daha da güçlendirilmiş, şehrin Fransız sömürge etkisini daha belirgin bir şekilde yansıtıyor. Ne yazık ki, yakın zamanda yapılan bir yenileme, Nam Phu'nun adının merkezi çeşmesinin yeni ve havalı bir restorana dahil olduğunu ve plazalike hissi görsel olarak bozduğunu gördü. Çeşme geceleri çok renkli yanıyor ve gruplar, turistlerin ve Lao gençlerinin takıldığı çoğu gün egemen bir kalabalık için çalıyor. Meydan ve çevresindeki sokaklarda hala birçok yemek mekanı bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU