Hall of Opium ve Chiang Dao Mağaraları, Tayland

Afyon Salonu (Hall of Opium)

Afyon Salonu (Hall of Opium)

Muhteşem Afyon Salonu, Mekong'un yukarısındaki bir vadide yer alan beyaz bir sıva, cam, mermer ve alüminyum yapıdır. Müzenin alanı eski haşhaş alanlarına o kadar yakın ki, kompleksi işleyen bir afyon plantasyonunun "açık hava" sergisini kapsayacak şekilde genişletmek için bir plan hala düşünülüyor. Müze, kahve ve çay gibi hafif uyarıcıların Batı'da nasıl tutulduğuna bakmak da dahil olmak üzere tüm ilaç ticaretinin tarihini izliyor. Hatta atmosferik müziğin fantasmagorik kısma sahneleri taşıyan duvarlar arasında dolaştığı uzun bir tünelden geçerek ziyaretçilere "afyon deneyiminin" tadına bakmaya çalışıyor. Afyonun sentetik kokusu başlangıçta tünele pompalandı, ancak resmi şikayetlerden sonra yenilik düştü.

Giriş tüneli, afyon üreten haşhaşın doğasının bir bilgi panelinde canlı bir şekilde tanımlandığı bir galeriye dönüşür. Afyon ticaretinin karanlık tarihine kadar uzanan ve potansiyel olarak daha karanlık bir geleceğe uzun süre bakan, yaratıcı bir şekilde tasarlanmış ve birleştirilmiş bir serginin tutuklayıcı bir girişi.

Chiang Dao Mağaraları

Chiang Dao Mağaraları

Mağaraların Budist Thais üzerinde mistik bir tutumu var, bu yüzden Chiang Dao'nun ünlü mağaralarını yabancı ziyaretçiler yerli halk tarafından çok sayıda buluyor. Eğer hiç klostrofobik iseniz, küçük kasabanın koruyucu dağı Doi Chiang Dao'ya 10 km'den (6 mil) daha fazla nüfuz ettiği düşünülen mağaraları keşfetmek için bir grup Thais'ye katılın. Işıklı kısımdaki manzaralar, sadece birkaç yüz metre, görkemli Budistlerin yüzlerce Buda heykeli ve diğer adak eşyalarının yanı sıra muhteşem dikitler ve sarkıtları içerir. Işıklı alanları keşfetmek istiyorsanız, yaklaşık B100 için bir fenerle yerel bir rehber kiralayabilirsiniz. Dağın kendisi bir günde zorluk çekmeden ölçeklendirilebilir, ancak sadece bir veya iki saat zor yürüyüş bile sizi muhteşem manzaralarla görme noktalarına getirebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU