Takayama Japonya

Takayama Japonya

Takayama

Başlangıçta Hida olarak adlandırılan Takayama, rustik cazibeleri, Hida Dağları'nda yüzlerce yıllık barışçıl izolasyonun sonucu olan sakin bir kasabadır. Şehir merkezinde, mağazalar ve restoranlar geleneksel ahşap kafes binaların sıraları boyunca müzeler ve hanlarla birleşiyor. Japon geleneğine uygun olarak, bir mağaza dışında asılı duran garip görünümlü bir sedir yaprağı topu (bir sugidama) bir içme tesisini veya bira fabrikasını gösterir. "Küçük Kyoto" lakaplı Takayama, taze dağ havası ve muhteşem manzaradan bahsetmemek için daha az kalabalık ve daha geniş caddeye sahiptir.

Takayama'nın son derece popüler festivalleri, ilkbaharın Sanno Matsuri'si (14 ve 15 Nisan) ve daha küçük sonbahar Hachi-man Matsuri (9 ve 10 Ekim), şamandıra geçitleri için yüz binlerce seyirci çekti. Matsuri süresince katı rezervasyonlar yapılır, bu nedenle şenliklere katılmayı planlıyorsanız, birkaç ay önceden rezervasyon yaptırınız.

Takayama Hida no Sato

Edo döneminden kalma bu geleneksel çiftlik evleri, bölgenin her yerinden nakledildi. Evlerin çoğu gassho-zukuri (dua eden eller) adı verilen saz çatılı A-çerçevelerdir. Bir düzine bina sofra ve dokuma gereçleri gibi halk eserlerini sergileyen "özel evler" dir. Diğer beş ev, ichii ittobori (ahşap oymacılığı), Hida-nuri (Hida laklama) ve diğer geleneksel bölgesel sanatların yanı sıra uygulamalı işçilik deneyimleriyle halk el sanatları atölyeleridir. Takayama İstasyonu'ndan yürüyerek yürümek veya 10 dakikalık bir otobüs yolculuğu yapmak mümkündür.

Kokubun-ji, Takayama

Kokubun-ji, Takayama 

Şehrin 1588 yılından kalma en eski tapınağı, hazine evinde Heike klanı tarafından kullanılan değerli bir kılıç da dahil olmak üzere birçok sanat nesnesine ev sahipliği yapıyor. Ana Salonda (1615 yılında inşa edilmiş), hastalıkla mücadele edenleri rahatlatan bir Buda olan Yakushi Nyorai'nin bir figürü oturuyor. Üç katlı pagodanın önünde, tüm insanların seslerini duymaya ve hemen acı çekenlere kurtuluş sözü veren başka bir ezoterik Budist figür olan Kannon Bosatsu'nun ahşap bir heykeli var. Pagodanın yanında duran ginkgo ağacının 1.200 yıldan daha eski olduğuna inanılıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington