Sapporo Görülecek Yerler

Hokudai Shokubutsu-en, Sapporo

Hokudai Shokubutsu-en, Sapporo 

5.000'den fazla bitki çeşidine sahip bu bahçeler, serin bir yaz tatili. Göze çarpan özellikler arasında 1935'te Asahikawa'da bir Ainu ayı öldürme töreninin ürkütücü ama büyüleyici bir 13 dakikalık filmi olan küçük bir Kuzey Halkları Müzesi ve ayılar ve bir Ezo kurdu ile bir odayı paylaşan doldurulmuş bir husky. Hokkaido'nun parkın merkezindeki en eski müzesindeki bu cam gözlü tazı, 1958 Antarktika seferinde terk edilmiş köpek hayatta kalanlardan biri olan Taro'dur - Disney filmi Sekiz Altında (2006) Japon olmayan izleyicilere getirilen bir hikaye. Telaşından sonra Taro, Hokkaido Üniversitesi'ne emekli oldu, 1970'te öldü ve burada tozlu, tüylü bir ihtişamla kaldı.

Sapporo Olimpiyat Müzesi

Bir kayak atlayışını dondurucu havaya atlayın ve bir profesyonel gibi inin ya da etmeyin. Olympic Okura Jump'ın tabanındaki bu müzede, gerçekçi bir simülatör, atlama mesafelerini karşılaştırmanızı sağlar. 1972 Kış Olimpiyatları ve buz pateni, kıvırma ve birçok kayak formundaki diğer Japon spor başarıları, sportif olmayan türler için bile ilginç görüntülerle kutlanmaktadır. Müzenin dışında, kalkıştan önce sporcuların yüz yüze geldiklerini görmek için telesiyeji gerçek kayak atlamalarının tepesine götürün. Sapporo Şehir Otobüsü 円 14 (210 ¥) üzerindeki Maruyama Otobüs Terminali'ne 15 dakikalık bir otobüs yolculuğu ile ulaşılabilir.

Tanuki Koji, Sapporo 

Tanuki Koji, Sapporo

Japon mitolojisi, bir zamanlar fahişeler tarafından sıkça bu mahalleye adını veren bir hayvan olan rakun benzeri tanuki'nin libidinous doğasından bahsediyor. Şimdi bu kitschy kaplı çarşı farklı bir tüccar cinsi, giyim, elektronik ve hediyelik eşya satan küçük dükkanlar ile yoldan geçenlerin cüzdanlarını hafifletmek için istekli. Tanuki Koji, bölgedeki mağazalardan çok daha düşük fiyatlara sahiptir. Ayrıca kavun şekerlemelerinden kuru somon ve deniz yosununun yanı sıra ara sıra kuşaklı sokak sanatçısına kadar Hokkaido spesiyalitelerini bulabileceğiniz yer. Yağmurlu bir günde bir yürüyüş için iyi bir mekandır.

Tokeidai, Sapporo 

Milyonlarca Japon için, bu küçük beyaz fıçı tahtası Rus tarzı toplantı salonu Sapporo'yu tanımlar. 1878 yılında Sapporo Ziraat Koleji (şimdi Hokkaido Üniversitesi) öğrencileri için bir matkap salonu olarak inşa edilen, hediyelik eşya ambalajında ​​şehrin simgesi haline geldi. Biraz ezici olan Tokeidai, bölgenin tarihini ve Boston'dan bir saati anlatan fotoğraflar ve belgeler içeriyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington