Hiraizumi, Japonya

Hiraizumi, Japonya

Hiraizumi

11. ve 12. yüzyılların sonlarında Hiraizumi'de altın kültürü gelişti, o zamanlar güçlü bir klan olan Oshu Fujiwara ailesi buraya taşınmayı seçti. Budizm ilkelerine dayalı barışçıl bir toplum yaratmak için büyük tapınak inşa projeleri gerçekleştirildi. Hiraizumi, Kyoto'yu birçok yönden, özellikle de benzer topoğrafyasında çağrıştırıyor. En parlak döneminde şehir, altın, ince atlar ve diğer malzemeleri kara ve deniz yoluyla taşımak ve ticaret yapmak Oshu Fujiwara ailesini zenginleştirdi. O zamanlar Mutsu olarak adlandırılan Hiraizumi, Buda'nın görüntülerini süslemek için altının çoğunu tedarik etti ve başkent Kyoto ve hatta Çin ile taktik olarak takas edildi.

Muhteşem Altın Salonu ve sevimli Budist Jodo Bahçesi için Hiraizumi, Sendai'den değerli bir günlük gezi.

Chuson-ji, Hiraizumi

Chuson-ji, Hiraizumi

MS 850'de kurulan bu tapınağın en önemli özelliği, 1124'te tamamlanan Konjikido'dur (Altın Salon). İlk Ou Fujiwara efendisi Kiyohara, saltanatı sırasında pek çok tapınak ve pagoda yaptırdı, belki de 40'a kadar 300 rahip. Konjikido hariç neredeyse hepsi ateşle yok edildi ve Chuson-ji'de değişmeden kalan tek yapı. 3.000'den fazla nesne hayatta kaldı ve şimdi hazine evinde tutuluyor (Sankozo Müzesi). JR Hiraizumi İstasyonu'na yürüyerek 20 dakika veya otobüsle 10 dakikada ulaşabilirsiniz.

Motsu-ji, Hiraizumi

UNESCO Dünya Mirası listesindeki Motsu Tapınağı'nın ana binaları, 1226'da alanın çoğunu tüketen ateşle yok edildi. Bununla birlikte, kalan Heian Dönemi Jodo Bahçesi, Amida Buda'nın “Pure” Kara.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington