Tokyo Gezi Rehberinden

Hirakawa-mon

Hirakawa-mon

Bu kapıya yaklaşım, İmparatorluk Sarayı hendekini kapsayan tek ahşap köprüyü geçiyor. Kapı ve köprü rekonstrüksiyonlardır, ancak Hirakawa-mon özellikle güzeldir, şogunun eşleri ve cariyeleri haremdeki nadir gezilerinde kullandığı zaman olması gerektiği gibi görünmektedir.

Kutsal Diriliş Katedrali

Tokyo'nun Elektrik Kasabasında bir Rus Ortodoks katedralinin inşa edildiği merak ediliyor, ancak hızlı bir anlık görüntü için durmak için bir yer. Resmi olarak, kurucusu 1861'de Japonya'ya gelen ve hayatının geri kalanını burada geçiren bir Rus misyoner olan St. Nikolai Kassatkin'den (1836–1912) türetilen Kutsal Diriliş Katedrali. Bir Rus mühendis tarafından planlanan ve bir İngiliz mimar tarafından yürütülen bina 1891'de tamamlandı. 1923 depreminde ağır hasar gören katedral, orijinalinden çok daha mütevazı bir kubbe ile restore edildi. Öyle olsa bile, katedral şehrin bu tür özelliksiz kısmını beklenmedik bir cazibe ile donatıyor.

Humax Köşkü

Duyusal aşırı yüklenmeden mola mı gerekiyor? Humax Pavilion'da birkaç bilardo oynayabilir, saunada yaslanabilir, karaoke kutusunda rahatlayabilir veya Grand Theft Auto'da becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Bu çok katlı eğlence merkezi, Kabuki-cho kaosunun ortasında şaplak atmaktadır.

Idemitsu Sanat Müzesi

Idemitsu Sanat Müzesi

Bu dört geniş, iyi tasarlanmış odada koleksiyonun gücü, Tang ve Song-hanedanı Çin porseleninde ve Japon seramiklerinde (Nonomura Ninsei ve Ogata Kenzan'ın çalışmaları dahil) yatmaktadır. Sergilenen Eski Seto, Oribe, Eski Kutani, Karatsu ve Kakiemon eşyalarının başyapıtları. Müze ayrıca Zen resim ve hat sanatı, tahta blok baskılar ve Edo döneminin tür resimlerine olağanüstü örnekler sunuyor. Bilginler için özel ilgi alanı, antik dünyanın neredeyse her çanak çömlek yapım kültüründen parçaların kaynak toplanmasıdır. Müze, cömert İmparatorluk Bahçesi'ne bakan Teikoku Gekijo binasının dokuzuncu katında.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington