Surabaya, Endonezya

Surabaya, Endonezya

Surabaya

Endonezya'nın ikinci büyük şehri olan Java'nın başkenti kaotik ve kalabalık olabilir, ancak Endonezya'nın bağımsızlık hareketinin doğum yeri olan bu "Kahramanlar Şehri" zengin bir kültürel tarihe sahiptir. Kısa bir sürüş mesafesinde çok sayıda lezzetli etnik yiyecek ve bazı büyüleyici arkeolojik sitelerin bulunduğu sömürge binaların ve modern alışveriş merkezlerinin bir araya getirilmesidir.

Sampoerna Hanedanı

Sigara içmeyenler bile 1862'de Hollandalılar tarafından inşa edilen ve aslen yetimhane olarak kullanılan ve 1932'de karanfil sigara üretim tesisi olarak satın alınmadan önce kullanılan bu tarihi sömürge binasının mimarisini takdir edeceklerdir. Bugün kurucu aile hakkında sergileri olan bir müzeye ev sahipliği yapıyor ve hafta içi sabahları ziyaret ederseniz kadınların hızlı bir şekilde elle yuvarlanan sigaraları görebilirsiniz. Kafe, tarihi bir ortamda öğle yemeği için iyi bir seçimdir (sigara içilmeyen bir bölüm içerir).

Mesjid Ampel

Mesjid Ampel

1421 yılında inşa edilen Surabaya'daki en eski cami, sadece yerel mal satan ilginç tezgahlarla dolu çevredeki sokaklarda dolaşmak için bir duraklama garantisi veriyor. Kadınların camiye girmesine izin verilmez, ancak namaz vakitlerinin dışında erkeklere izin verilir.

Suramadu Ulusal Köprüsü

2009'da açılan Endonezya'daki en uzun köprü, Surabaya'yı Madura Adası'ndaki Bangkalan ile birleştiriyor. Köprü tam olarak aydınlatıldığında gece boyunca sürmeye değer. Madura tarafında, tişört ve benzeri şeyler almak için birçok hediyelik eşya standı bulacaksınız.

Trowulan Arkeolojik Alanı ve Trowulan Müzesi

Surabaya limanına arabayla yaklaşık 90 dakikalık mesafede, eski başkent Majapahit İmparatorluğu'nun antik kalıntılarına ulaşacaksınız. Harabelerden önce veya sonra Trowulan Müzesi'ni, madeni para ve çanak çömlek de dahil olmak üzere siteden kurtarılan eserleri görmek için ziyaret etmeye değer. Müzenin açılış ve kapanışının ilk zamanlarına dikkat edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington