Kyoto Gezi Rehberi

Kyoto Ulusal Modern Sanat Müzesi

Kyoto Ulusal Modern Sanat Müzesi

Son komisyonları arasında Toronto'daki Aga Khan Müzesi (2014) ve New York'taki 4 Dünya Ticaret Merkezi (2013) bulunan Mimar Fumihiko Maki, Modern Sanat Müzesi'nin 1986 çelik, cam ve betonarme yapısını tasarladı. Müze, Kansai bölgesindeki sanatsal hareketlere vurgu yapan modern Japon resimleri koleksiyonu ile bilinir. Müzenin diğer önemli varlıkları arasında Kanjiro Kawai, Rosanjin Kitaoji, Shoji Hamada ve diğerleri tarafından seramik hazineleri bulunmaktadır.

Nijo Jinya, Kyoto

Nijo-jo'nun güneyinde kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunan bu 17. yüzyıl ticaret evi, daha sonra daimyo (feodal beyler) gezmek için bir han olarak hizmet verdi. Bir odalı Nijo Jinya, gizli merdivenler, gizli geçitler ve bir kılıcın kullanılmasına izin verecek kadar dar koridorlar da dahil olmak üzere saldırılara karşı yerleşik güvenlik önlemleriyle doludur. Ev yine bir aile konutudur, bu nedenle ziyaret en az bir gün önceden rezervasyon gerektiren bir saatlik turlarla sınırlıdır. Turlar Japonca'dır, ancak evin web sitesinde bir tercüman ayarlayabilirsiniz.

Ninna-ji, Kyoto

Ninna-ji, Kyoto

Tapınak koruyucularının muazzam görüntüleri, buradaki devasa kapının her iki tarafında bulunmaktadır. Merkezinde beş katmanlı bir pagoda bulunan Ninna-ji, her Mayıs ayında kalabalığı çeken geç çiçek açan kiraz ağaçlarıyla dolu zeminlere sahiptir. İmparator Omuro'nun sarayı 9. yüzyılın sonlarında bu sitede durdu, ancak bugün gördüğünüz binalar 17. yüzyılda inşa edildi. İmparatorluk Sarayı'ndan buraya taşınan Hondo (Ana Salon), İkebana'daki Omura Okulu'nun evi. Şikoku adasının 88 tapınaklı hacının minyatür bir versiyonu, kompleksin arkasındaki dağa kadar uzanıyor. Yürüyüş yaklaşık bir saat sürüyor. UNESCO Dünya Mirası listesindeki Ninna-ji, Ryoan-ji'nin batısında 10 dakikalık ve Myoshin-ji'nin kuzey kapısının 5 dakikalık kuzeybatısında yer almaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington