Cape Town, Güney Afrika


Cape Town, Güney Afrika

Güney Afrika


Afrika hakkında hayal gücünü harekete geçiren her şey en güney ülkesinde yoğunlaşıyor. Aslanlar, Kruger Ulusal Parkı gibi geniş oyun rezervlerini serbestçe dolaşıyor, üzüm bağları Cape Winelands boyunca uzanıyor ve dağlar kilometrelerce kumsal boyunca denize dökülüyor. Rüya safarileri ve romantik balayılara ek olarak, Güney Afrika, gelişen sanatlar ve yemek sahneleri ile modern şehirler sunmaktadır. Güney Afrikalılar karşılıyor ve ülkenin çalkantılı bir geçmişten çıkması dramatik bir tarih dersi ve her ziyaretinizde yeni bir şey vaat ediyor.

Cape Town, Güney Afrika

Güney Afrikalı bir tartışma konusu, Cape Town'un gerçekten Afrika'nın bir parçası olup olmadığıdır. Hem ülkenin geri kalanından hem de kıtanın geri kalanından bu kadar farklı. Ve orada cazibesi yatıyor. Güney Afrika'nın en kentli, sofistike şehri, Hex Nehri Vadisi'nin kuzeyindeki Güney Afrika ile tam bir tezat oluşturuyor. Burada, trafik ışıkları hemen hemen tutarlı bir şekilde çalışıyor ve iyi restoranlar sıradan. Aslında, sözde Mother City'deki yemek tesisleri her zaman ülkenin "en iyi" listelerine hakimdir.

Cape Town, Güney Afrika

Bu şehri de ayıran şey, derin tarih anlayışıdır. Ülkenin başka hiçbir yerinde 17. yüzyıla kadar uzanan yapılar bulamazsınız. Bugün bilindiği gibi Güney Afrika burada başladı. Zarif Cape Dutch binaları süslü Viktorya dönemine ait yapılara ve görkemli İngiliz anıtlarına bitişiktir. Çoğunlukla Malay Bo-Kaap mahallesinde, dua çağrısı, parlak pastel boyalarla boyanmış evlerle kaplı Arnavut kaldırımlı sokaklarda yankılanıyor ve Malay köri tatlı tangı havada dolaşıyor. Çiçek satıcıları, gazete hawkers ve çok sayıda pazar sokak hayatını nabız gibi tutar ve her sokak direği başka bir festival, konser veya kültürel olayı tanıtır. Burası vesilelerle ve etkinliklerle dolu rahat bir şehir.

Nihayetinde bu şehir hakkında hatırlayacağınız şey zevkinize bağlıdır. Dağın üstündeki Cape Winelands, Waterfront alışverişi (hemen hemen her para birimini tercih eden döviz kurları verilen tutarlı bir kazanan) veya Table Mountain'ın kendisi olabilir. Şehrin üzerinde olduğu gibi iyice heybetli olan dağ, dramatik, masadan Cape Point'e (kabaca 68 km / 42 mil güney) uzanan dramatik görsel bir şekilde "kardeş" dağlar zinciri ile. Francis Drake, bunun "dünyanın tüm çevresinde gördüğümüz en adil Cape" olduğunu söylediğinde abartılı değildi ve bugün fikrini değiştirmek için çok az nedeni olurdu.

Cape Town Gezisi

Cape Town, Güney Afrika

Cape Town'a bir ziyaret, şehrin güneyindeki yarımadaya yapılan bir ziyaretle eş anlamlıdır ve bunun iyi bir nedeni vardır. Bozulmamış beyaz kum plajları, yüzlerce dağ yolu ve sörften yamaç paraşütüne, dağ bisikletine kadar çok sayıda etkinlikle, harika dış mekanların erişilebilirliği, çeşitliliği ve saf güzelliği, doğa severleri ve açık hava maceracılarını günlerce olmasa bile saatlerce meşgul edecektir. Sadece şehri ve yarımadayı keşfetmek bir hafta yeterli değil.

Genellikle San Francisco'ya benzeyen Cape Town'da eskisinin sahip olmadığı iki şey vardır: Masa Dağı ve Afrika. Dağ veya masa üstü, Cape Town'ın kimliği için hayati önem taşıyor. Kenti, siz ziyaret edene kadar anlaşılması zor bir şekilde yönetir. Öğleden sonra, sürünen bulutların parmakları Masa Dağı'nın üzerine döküldüğünde ve şehre ulaştığında, tüm kasaba nefesini tutuyor gibi görünüyor - çünkü yazın sık sık güneydoğu rüzgarları getiriyor. Bu arada, tüm capcanlı Avrupa havası için Cape Town, Afrika'nın çeşitliliğini, canlılığını ve ruhunu yansıtıyor; çoğu Batı ve Orta Afrikalı ve Zimbabwean - çoğu başka bir yerde çatışmalardan kaçarak - bu şehri ev olarak adlandırıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

Port Townsend, Washington