Yalta Görülecek Yerler

Lastochkino Gnezdo, Yalta

Lastochkino Gnezdo (Kırlangıç ​​Yuvası), Yalta

40 metrelik bir uçurumun kenarında duran bu inanılmaz güzel oyuncak kasaba binası, Kırım kartpostallarının en sevdiği bir konudur. Alman Baron von Steinheil tarafından yaptırılan, 1911-1912 yılları arasında Ukraynalı mimar Leonid Sherwood tarafından bir ortaçağ kalesi tarzında tasarlandı ve inşa edildi. Karadeniz manzaralıdır ve MS 1. yüzyıldan 3. yüzyıla tarihlenen eski bir Roma kalesinin kalıntılarının yakınında yer almaktadır. Şimdi bir turistik restoran olarak işletilmektedir.

Yalta Livadiya Sarayı

Rus Çarı II. Nicolas'ın yazlık evi 19. ve 20. yüzyılın başlarında inşa edilmiştir. Komplekste, merkezi Bizans, Gotik ve Arap mimari unsurları ile İtalyan Rönesans tarzında inşa edilen aristokrat Büyük Saray olan 60 bina var. Roosevelt, Churchill ve Stalin'in Almanya'nın yenilgisi için planlarını tamamladığı 1945 ünlü Yalta Konferansı burada gerçekleşti. Sarayda bir dükkan, bir kafe ve bir kilise vardır.

Yalta Massandra Sarayı

Yalta Massandra Sarayı

Kırım'ın en çarpıcı mimari yapılarından biri olan bu saray, 1889'da Çar III. İskender tarafından tamamlandı ve daha sonra Stalin'in yaz kulübesi oldu. Massandra şarap koleksiyonu dünyanın dört bir yanından yaklaşık milyon şişe ünlü şarap içerirken, arazinin şarap imalathanesi kendi şaraplarını üretiyor. Sarayın resimlerini ve antika mobilya koleksiyonunu görebilir, çevredeki park arazisinde dolaşabilir ve Massandra mahzenlerinden muhteşem şarapların tadına bakabilirsiniz.

Polyana Skazok, Yalta

Yerel tarih müzesinin bir kolu olan bu açık hava müzesi, 200'den fazla Ukraynalı, Rus ve Batı masal karakteri heykelini içeriyor. Kırım sanatçıları, ağaç oymacıları ve taş kesiciler parçaları yarattı. Yakındaki hayvanat bahçesini ziyaret ederken heykeller arasında gezinebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU