Tamegroute, Fas

Tamegroute

Tamegroute

Tamegroute (kelimenin tam anlamıyla "sınırdan önceki son kasaba", Cezayir sınırının şu ankinden daha yakın olduğu doğru bir toponym) bu olağanüstü marabout (adaçayı) adanmış bir sığınak olan Sidi Mohammed Ben Naceur'un Zaouia'sının evi. Gayrimüslimlere kapalı olan ibadethanenin kendisi dışarıdan hayran olabilir - kapı, oymalı sedir ve sıvadan karmaşık bir şekilde dekore edilmiş bir kemere sahiptir. Çevredeki avlu, mucizevi tedaviler veya sadece Naciri kardeşliğinden yardım istemek için düzinelerce psikiyatrik hastayla doludur. Solun dışında, "yeraltı kasbah" nın eski yeraltı köle mahallelerinde hala Sudan kölelerinin torunları yaşıyor.

Tamegroute Medersa

Tamegroute Medersa

Sidi Zaouia'nın hemen kuzeyinde Muhammed Ben Naceur, halen üniversite öğrenimine hazırlanmak üzere 400 öğrenciye ev sahipliği yapan 17. yüzyıl medersasıdır. Eşlik eden Kur'an kütüphanesi bir zamanlar matematik, felsefe, tıp ve astronomi, dilbilim ve Berber şiirine kadar her şeyde 40.000 cilt ile Fas'taki en büyük koleksiyona sahipti. Kalan tomes çok etkileyici: peygamber Muhammed'in bir şecere, altın varak ile süslenmiş el yazmaları, kırmızıyla yazılmış rahatsızlıkları olan tıbbi bir kitap ve siyahta çareleri ve nane (yeşil), safran (sarı) ile yazılmış el aydınlatmalı el yazmaları, ve ceylan derisinde kına (kırmızı). Daha sonra Arap dünyasında terk edilmiş olsa da Batılı sayıların temelini oluşturan Batı Arap rakamlarıyla 13. yüzyıl cebir primerine bir göz atın. Resmi giriş ücreti yoktur, ancak küçük bir bağış beklenir (20 DH).

Tamegroute Seramik Kooperatifi

Tamegroute'un kütüphane, medersa ve köle mahallelerinin güney ucundaki seramik kooperatifini kaçırmayın. Burada satılan karakteristik kaba, yeşil camlı seramikler el yapımıdır. Diğer parlak renkli ve desenli nesneler her zaman diğer bölgelerden gelir ve seri olarak üretilmiş olabilir. Gerçek kökenlerini tanımlayan işaretleri görmek için öğelerin alt tarafını kontrol edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU