Petra Görülecek Yerler

Bab a-Siq, Petra

Bab a-Siq, Petra

Yarık Kapısı, Petra'nın ana manzaralarına açılan kanyon kaplı bir geçit olan Siq'a açılır. Buradan, sel sularını dar yarıktan akmaktan ve nekropolü sulandırmaktan sapmak için inşa edilmiş bir Nabatean tünelinin kalıntılarını görebilirsiniz. MS 1. yüzyılın ikinci yarısında aynı amaçla inşa edilen bir baraj, Ürdünliler tarafından 1963'te ve yine 1991'de restore edilmiştir.

Broken Pediment Tomb, Petra

Jabal Madhbah'un veya Altar Dağı'nın batı yüzüne oyulmuş bir dizi cepheden biri olan bu mezar, Nabatean başkentleri ile tepesinde dört pilastın desteklediği çatısının kırılmış çatısı ile karakterize edilir.

Bizans Kilisesi, Petra

Bizans Kilisesi, Petra

Dönemin karakteristik tarzında mozaiklerle zengin bir şekilde dekore edilmiş olan bu kilise (Amerikalı arkeolog Kenneth Russell tarafından keşfedilen ve 1990'larda kazılan), inşaatından hemen sonra, belki de AD 551'in şiddetli depreminde, yangın tarafından tahrip edilmiş gibi görünüyor. Muhteşem bir mozaik zemin dahil olmak üzere kalıntılar sadece kısmi koruma altına alınmıştır; 140 papirüs parşömeni burada bulunmuştur.

Sütunlu Cadde (Colonnaded Street), Petra

Romalılar Petra'nın ana caddesini MÖ 1. yüzyılın başlarında inşa ettiler. Tipik Roma tarzında, hem ticaret hem de büyük tören alayları için uygun olan şehrin ana caddesi haline geldi. Nabatean krallığının Roma ilhakından sonra, sokak MS 114 tarihli bir yazıda belirtildiği gibi restore edildi ve İmparator Trajan'a ithaf edildi. Hermes'i (tanrıların elçisi) ve Tyche'yi (servet tanrıçası) tasvir edenler de dahil olmak üzere orijinal mermer kaldırım taşları ve tanrı heykelleri kalıntıları hala duruyor. MS 363'te bir deprem Petra'yı ve çevresindeki bölgeyi mahvetti ve sokak asla eski ihtişamına geri dönmedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU