Neuchâtel, İsviçre

Neuchâtel, İsviçre

Neuchâtel Hakkında

Üzüm bağları ile çevrili ve güneydoğuya bakan Jura Dağları'nın eteklerinde Neuchâtel şehri, Lac de Neuchâtel'in panoramik manzarasına ve Mont Blanc ve Berner Oberland'ın görkemli kütlesi de dahil olmak üzere orta Alpler'in manzarasına sahiptir. 38 km (24 mil) uzunluğunda ve 8 km (5 mil) genişliğinde olan Lac de Neuchâtel, tamamen İsviçre içindeki en büyük göldür. (Cenevre ve Konstanz'ın çok daha büyük gölleri sırasıyla Fransa ve Almanya ile paylaşılmaktadır.) Müreffeh bir şehir olan Neuchâtel, 18. yüzyılın başlarında saatçilikten başlayarak hassas işler için bir üne sahiptir. Aslında, bölge genellikle yerli halk tarafından "Watch Valley" olarak adlandırılır. Şehrin kendisi, Cenevre'den Basel'e giden 27 duraklı 200 km'lik (125 mil) bir miras yolu olan Saatçilik Rotası'nda yer alıyor. Bu işçiliğin ve zamanın kendisinin yaratıcılığına dair geleneksel atölyeler, müzeler ve sayısız içgörü var.

Neuchâtel, İsviçre

Neuchâtel Hakkında Bilgiler

Neuchâtel şehrini ziyaret edenler, gölün sınırını çevreleyen şehrin alt kısmındaki geniş caddelerdeki neo-Romanesk sarı-kumtaşı binalarına dikkat çekiyor ve yazar Alexandre Dumas'ı Neuchâtel'e "giyinmiş muazzam bir joujou [oyuncak] görünümünde bir şehir olarak adlandırması için ilham kaynağı oldu. Tereyağı." Bugün Kanton hükümetini barındıran Collegiate Kilisesi ve 12. yüzyıldan kalma kale, şehrin hareketli eski pazar alanının üzerinde zarif bir şekilde oturuyor. Gölün kıyısındaki gezinti yolu boyunca, kuzeydeki bir sonraki köy olan Hauterive'ye doğru yürüyüş yapın (veya bisiklete binin).
Neuchâtel'in en büyük yıllık festivali şarap üreticilerinin üzüm hasatının üç günlük kutlaması olan fête des vendanges. Eylül ayının son haftasonunu (www.fete-des-vendanges.ch) şehirdeki geçit törenleri ve fanfare ile kutladı. Bölgedeki birçok absinthe damıtıcısı da dikkat çekicidir. Absinthe, Neuchâtel şehrinin 26 km (16 mil) batısında, 18. yüzyılda Val-de-Travers'ten kaynaklandı ve 2005'ten beri (İsviçre pelinleri yeniden düzenlediğinde), bölgesel damıtıcılar en iyi pelinleri yapmakla meşhur oldular dünyada. Şehirdeki bir restoranda, ayrıntılı hizmet törenini gözlemlemek için bu yerel uzmanlığı sipariş etmeye değer.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU