Kastilya, İspanya

Kastilya, İspanya

İspanya Kastilya Rehberi

İspanya'nın merkezindeki Madrid, keşfetmek için mükemmel bir başlangıç ​​noktasıdır ve yüksek hızlı tren birçok varış noktasına kolayca ulaşılmasını sağlar. Madrid'i kuzeye ve güneye bağlayan Kastilyalar ve Portekiz'i çevreleyen Ekstremadura, geleneklerle dolu zorlayıcı yerlerle doludur.

Orta İspanya'nın yüksek, geniş bozkırlarında zeytin ağaçları ve asmalarla dikilmiş ve küçük ortaçağ kasabaları ve ara sıra fırçalanmış sierra ile noktalanmış Castile'da altta yatan bir birlik var.

İspanya Kastilya Gezisi

Yüzyıllar boyunca şairler ve diğerleri Kastilya'yı sert ve melankolik olarak nitelendirdi. Gaunt dağ sıraları ufukları çerçeveliyor; boğazlar ve kayalık çıkıntılar düz genişlikleri kırar; Ávila ve Segovia çevresindeki tarlalar dev kayalar ile doludur. Kastilya köyleri, ağırlıklı olarak granitten yapılmıştır ve şiddetli, zorlu görünümleri, Güney İspanya'nın çoğunun beyaz badanalı duvarlarıyla belirgin bir tezat oluşturur.

Kastilya, İspanya

Tam anlamıyla "Duero'nun uzak ucu" olan Extremadura adı (Douro Nehri'nde olduğu gibi), Portekiz'i çevreleyen bölgenin vahşi, izole ve satır sonu karakterini ifade eder. Zayıf toprağı ve minimal endüstrisi ile Extremadura, İspanya'nın diğer bölgelerinde hissedilen ekonomik patlamaları pek deneyimlemedi ve hala ülkenin en fakir eyaleti - ancak turistler için bu dünya çapında, zaman içinde kaybedilen his unutulmaz. İspanya'da başka hiçbir yerde İber Yarımadası'nın batı yarısının çoğunu içeren geniş Roma eyaleti Lusitania'nın başkenti Mérida kadar Roma eseri yoktur. Mérida, Extremadura'yı kuzeyden güneye geçen ve Gijón ile Sevilla'yı birbirine bağlayan büyük Roma karayolu olan Vía de la Plata'yı korudu. Ekonomi ve sanat Romalılar ayrıldıktan sonra geriledi, ancak bölge 16. yüzyılda Yeni Dünyanın kaşifleri ve fatihlerinin - Francisco Pizarro ve Hernán Cortés'ten Amazon'un ilk gezgini olan Francisco de Orellana'ya - doğum yerlerine döndüklerinde yeniden canlandı. Bu adamlar şimdi Cáceres ve Trujillo gibi kasabaları yücelten muhteşem sarayları inşa ettiler ve uzak Guadalupe manastırını İspanya'nın büyük sanatsal depolarından birine dönüştürdüler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU