Floransa İtalya

Floransa İtalya Hakkında

floransa



Toskana bölgesinin başkenti Floransa, yaklaşık yarım milyon nüfuslu bir nüfusa sahiptir, neredeyse İtalya yarımadasının ortasında, Adriyatik ve Tiren denizleri arasında Arno kıyılarına yayılır. Sanayi ve zanaat, ticaret ve kültür, sanat ve bilim ile dolu bir şehirdir. Ana ulusal demiryolu hatlarında olduğundan, İtalya ve yurtdışındaki en önemli yerlerden kolayca erişilebilir. Hem ulusal hem de uluslararası havayollarının durduğu Floransa "Vespucci" havaalanı 5 Km. şehir merkezine. Ana otoyol A1, Floransa'yı kuzeyde Bologna ve Milano, güneyde Roma ve Napoli ile bağlar. Denize giden A11 otoyolu, Prato, Pistoia, Montecatini, Lucca, Pisa ve Tiren Denizi'ndeki tüm tatil yerlerine katılmaktadır. Floransa'yı Siena'ya bağlayan bir otoyol da var. Ilıman kışlar ve sıcak yazlarla iklim ılıman fakat oldukça değişkendir. Floransa ve Siena arasındaki Chianti bölgesi, İtalya'nın en güzel ülkelerinden biri ve ünlü bir şarap üretim bölgesidir.

Konaklama konusunda Floransa şehrinin birçok seçeneği vardır. Her stile ve bütçeye uygun kiralık otel, pansiyon ve Floransa daireleri bulabilirsiniz. Şehir biraz pahalı ama yine de iyi yerlerde Floransa otelleri bulmak ve konaklamanız sırasında biraz tasarruf etmek mümkündür.

Floransa Şehri

floransa

Eski şehrin resmi Romalılar tarafından MÖ birinci yüzyılda kurulan Floransa, Caroling döneminde barbarca çağların çöküşünden sonra yeniden doğmaya başladı ve 11. ve 15. yüzyıllar arasındaki en yüksek medeniyet zirvelerine ulaşarak özgür bir şehir olarak İmparatorlar Papanınkiyle birlikte, Guelfs ve Ghibellines arasındaki talihsiz iç anlaşmazlığın üstesinden geldiler. 15. yüzyılda, daha sonra Toskana Büyük Dükleri haline gelen Medici ailesinin yönetimi altına girdi. Aslında bu, kentin sanat ve kültür, siyaset ve ekonomik güçteki ihtişamının en yüksek olduğu dönemdi. Medicis'in Büyük Dükalığı, 18. yüzyılda, 1860'ta Toskana, Floransa'nın 1865'ten 1871'e başkenti olduğu İtalya Krallığı'nın bir parçası haline geldiğinde, Lorraine Hanedanı tarafından başarıldı. Bu yüzyılda, şehir kültür ve sanat için önemli bir merkez olma rolünü bir kez daha üstlendi. Kültürlerine önem veren italyanlar uyku konforuna da önem veriyor özellikle birçok aile lateks yatak tercih ederek sağlıklı uykunun tadına varıyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU