El Salvador Rehberi

El Salvador Hakkında

el salvador


Kültür Adı Salvadordur. Alternatif İsimler Salvador, Guanaco, salvadoreño da denilmektedir. Bir tür kuş olan Guanaco, diğer Orta Amerikalılar ve bazı Salvadoranslar tarafından kullanılan hafif derogatif bir takma addır.


El Salvador Coğrafyası

el salvador



Orta Amerika'da Guatemala ve Honduras arasında 8.260 mil karelik (21.040 kilometre kare) bir ülkedir. Dağlar ülkeyi güney kıyı kuşağına, merkezi vadilere ve yaylalara ve kuzey dağlarına ayırır. Bu bölgeler, her birinde yetiştirilen farklı ürünler nedeniyle küçük kültürel farklılıklar yaratmıştır. Dağlarda yetişen kahve ve kıyıda yetiştirilen baston kırsal nüfusa ücretli emek sağlar; merkezi vadilerde mısır ve fasulye özel tüketim ve satılık olarak yetiştirilmektedir. Çoğu endüstri, başkent San Salvador'un bulunduğu merkezdedir. Diğer büyük şehirler arasında doğuda San Miguel ve batıda Santa Ana bulunmaktadır.


El Salvador, Batı Yarımküredeki en yoğun nüfuslu ülkelerden biri oldu. 1980'lerin başında bir iç savaş sırasında başlayarak bir milyondan fazla insan göç etti. Yasal ve yasadışı göç, 1992'deki iç savaşın sona ermesinden bu yana yüksek oranda devam etmiştir.


El Salvador Dil

İspanyol fethinden önce, bölgede Pipil Kızılderilileri yaşardı. Bugün çok az Salvadorans, General Maximilio Hernández Martínez'in çoğunlukla Hintli kırsal köylüyü katleterek kırsal direnişi bastırdığı 1932'den sonra neredeyse ortadan kaybolan yerli dili konuşuyor. La Matanza'dan ("katliam") kurtulanlar, kıyafetlerini değiştirerek ve sadece İspanyolca konuşarak Hint kimliklerini sakladılar. Pipil dilinin bazı kalıntıları günlük Salvador Dili'nde kalmaktadır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU