Delhi Rehberi

Hindistan Başkenti Delhi

delhi




1975 yılından bu yana turizmi kolaylaştıran bir hükümet olan Delhi; Turizm, miras, sanat ve zanaat, çeşitli mutfak ve kültür olsun birçok zenginliği barındırır. Ülkenin zengin geçmişinin ve gelişen hediyesinin bir sembolü olan Delhi, antik ve modernin sorunsuz bir şekilde bir araya geldiği bir şehir. Sadece nabzınıza dokunmakla kalmayıp aynı zamanda çılgın bir hıza sabitleyen bir yer. Milyonlarca hayale ev sahipliği yapan şehir, insanları daha da yakınlaştıran ve düşüncelerine ilham veren hayalleri gerçekleştirmenin eşi görülmemiş sorumluluklarını üstleniyor. Sadece bir asır önce, İngilizler imparatorluklarının koltuklarını Kalküta'dan Delhi'ye taşıdı. Ve o zamandan beri Hindistan'ın başkenti oldu. Şimdi gelişen, kozmopolit bir metro olan kent, 100 yılını bir başkent olarak tamamlamanın kilometre taşına ulaştığından kutlanacak çok şey var. 


Delhi Tarihi

delhi

Yüzyıllar öncesine dayanan bir tarihi olan Delhi, eski bir kültürü ve hızla modernleşen bir ülkeyi sergiliyor. Anıtlarla dolu burada keşfedilecek çok şey var. Geçmişte birçok güçlü imparatorluğun koltuğu, uzun tarihi, özenle korunmuş birçok anıt, antik kale ve mezarda izlenebilir. Tüm bunlar, metro sistemi, hareketli pazarlar ve muhteşem yemek mekanları gibi modern bir şehrin en iyi özellikleri ile birleştirilmiştir. Geçmiş ve günümüz kesintisiz bir şekilde bir araya gelerek asırlık anıtları şehrin günlük yaşamının bir parçası haline getirir. Delhi büyük ölçüde tarihin çocuğudur. Şehrin hikayesi, kasaba Pandavas'ın yaşadığı Indraprastha olarak bilindiği destansı Mahabharata kadar eskidir. Yüzyıllar boyunca, Indraprastha'nın bitişiğinde sekiz şehir daha canlandı: Lal Kot, Siri, Dinpanah, Quila Rai Pithora, Ferozabad, Jahanpanah, Tughlakabad ve Shahjahanabad. Birçok imparatorluk güçlerinin doruklarına yükseldi ve burada yok edildi. Delhi'yi başkenti yapan önemli hanedanlar arasında Tuğlalar, Khiljiler ve Babiller vardı.Bugün bile, dar şeritleri, eski havelisleri ve renkli çarşıları ile Eski Delhi'de geçmişe büyüleyici bir bakış olabilir. Rickshaws, yüzlerce yıl önce olduğu gibi, hayatın devam ettiği Mughals'ın bu kalabalık, hareketli başkentine doğru yol alıyor. Yüzyıllardan beri hayatta kalan ve geçmişte imparatorların yarattığı mimari harikalar hakkında bir fikir veren üç Dünya Mirası anıtına ev sahipliği yapıyor - Kutub Minar, Kızıl Kale ve Humayun'un Mezarı. Merkezi Delhi, Rashtrapati Bhavan, Parlamento Binası ve Hindistan Kapısı gibi yapıları ve binaları empoze eden ağaçlıklı caddeleriyle Delhi'nin sömürge geçmişini yansıtıyor. Bazı müzeler ülkenin büyüleyici tarihine bir bakış sağlar. Ancak modern Delhi'nin sunabileceği çok şey var. Delhi, Delhi'nin her köşesini birbirine bağlayan modern, iyi planlanmış ve kapsamlı bir Metro ağına sahiptir; bu ağ hala büyüyor. Yeni yollar ve flyovers, en sonuncusu Wazirabad'da yapım aşamasında olan Delhi Turizm'in iddialı bir projesi olan Signature Bridge olan gelişmiş bağlantıya sahip - bir dönüm noktası olmayı vaat ediyor. Yeni alışveriş merkezleri ve eğlence merkezleri, sayıları gittikçe artan yeni hastaneler, konut kompleksleri ve spor tesisleri ile yer kaplıyor. Delhi şimdi uzman tıbbi yardım ve üstün OPD ve IPD tesisleri arayanlar için bir hayal yeridir. Commonwealth Games'in gelişi sayesinde, yıl boyunca bir ve herkes tarafından erişilebilen yenilenmiş Nehru Stadyumu gibi dünya çapında bir stadyum var. Bütün bunlar, Delhi’nin yeşil örtüsünü koruyarak geliştirildi ve sürdürüldü, bu gerçekten küresel metropolü, ağaç hattının gökdelenler tarafından bastırıldığı dünyadaki diğer şehirlerden ayıran eşsiz bir özellik.

Delhi Etkinlikler Listesi


Yenilenen Indira Gandhi Uluslararası Havaalanı, şimdi Terminal 3, ziyaretçilerine dünyanın en iyilerine ayak uyduran modern, birinci sınıf bir şehir deneyimi yaşatıyor. Uluslararası ve birçok yerli taşıyıcının faaliyet gösterdiği Terminal 3'te dünyanın en modern havalimanları ile aynı olan tesisler bulunmaktadır. Şehrin kalbindeki tren istasyonuna sadece 17 dakikada ulaşan Airport Metro Express, ziyaretçiler için kolay bağlantı sağlar. İster Eski Delhi'ye, Connaught Place'e ister Dilli Haat'a seyahat ediyor olun, metro şehirde dolaşmak için kolay bir yol sağlar. Çok sayıda üst geçidi, geniş yollar, otobüs ve oto servisleri de şehri keşfetmenin kolay olmasını sağlar. Akshardham Tapınağı ve Lotus Tapınağı gibi şehre yapılan yeni eklemeler de ziyaret etmek ve çok yönlü kültürü hakkında fikir vermek için harika yerlerdir. Delhi aynı zamanda kültürel bir yer olarak tanınmaktadır. Delhi Turizm’in başlıca festivalleri — Uluslararası Uçurtma Festivali, Sihirli Festival, Itra ve Sugandhi Mela, Mango Festivali, Dilli ke Pakwaan ve Bahçe Turizm Festivali Delhi’nin kültürel mirasının ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Lezzetli köriler, mangalda tikkaslar ve kebaplar gibi ünlü spesiyaliteleri deneyimi olmadan Delhi'ye hiçbir ziyaret tamamlanmaz. Eviniz için bazı zengin, dokuma ipekler, el sanatları veya etnik yastıklar almak isteyip istemediğinizi de alışveriş yapanların cenneti. Farklı Hint devletlerinin mutfağı ve bir dizi Hint sanat ve zanaat için INA'da Delhi'de üç Dilli Haats, Pitampura ve Janakpuri'de yepyeni Dilli Haat var. Ülkenin zengin geçmişinin ve gelişen hediyesinin sembolü olan bu şehri kutlamanın zamanı geldi. Başkent olarak ülkeye uygun bir pencere. Öyleyse gel ve pencereden dışarı bak ve çok sayıda hikaye ve deneyime sahip yepyeni bir şehir keşfet.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU