Chur Görülecek Yerler

Maria Himmelfahrt Katedrali, Chur

Maria Himmelfahrt Katedrali, Chur

Varsayım Katedrali, 1151 ve 1272 yılları arasında inşa edilmiş ve tüm Avrupa'dan üslup etkilerinden yararlanmıştır. Aynı sitede bir Roma kalesi, 5. yüzyılda bir piskopos evi ve 8. yüzyılda bir Carolingian katedrali duruyordu. İçeride, sütunların başkentleri fantastik canavarlarla oyulmuş; üslerinde kümelenmiş koyun ve dağ sıçanları gibi daha az tehdit edici hayvanlardır. Koroda, Ravensburg, Almanya'dan Jakob Russ tarafından yaratılan yaklaşık 150 oymalı figür ile 15. yüzyılın sonlarında muhteşem bir yaldızlı sunak var.

Chur St. Martin Kilisesi

St. Martin, bir yangının 8. yüzyıl orijinalini yok etmesinin ardından 1491'de yeniden inşa edildi. 1526'dan beri Protestan olmuştur. Girerken sağınızda, 1919'da Graubünden heykeltıraş Alberto Giacometti'nin babası Augusto Giacometti tarafından oluşturulan üç vitray pencere var. Çan kulesi 1917'den kalmadır; sakristanın izniyle, çanları görmek için zirveye tırmanabilirsiniz. Ayrıca, havzasında zodyak işaretleri bulunan kilisenin yanındaki 1716 çeşmesi de (üstteki şekil orijinalin bir kopyasıdır).

Chur Belediye Binası

Chur Belediye Binası

Chur Belediye Binası, 1464 yılında 1540 yılında birbirine bağlanan iki yapı olarak inşa edilmiştir. Zemin seviyesinde, kemerlerin altında eski pazar yeridir. İkinci kattaki açık salonda, bir şehir turu planlamanıza yardımcı olabilecek Eski Kent'in bir modeli vardır. Grosser Ratsaal (Konsey Odası) 1493 tarihli bir ahşap tavana sahiptir; Bürgerratskammer (Vatandaşlar Konseyi Odası) Rönesans duvar panellerine sahiptir. Her iki oda da Ratsaal'da bulunan yedi ölümcül günahı tasvir eden eski seramik sobalara sahiptir. Reichsgasse 64 üzerindeki kapının yanında duvara gömülü bir metrelik bir demir çubuktur - metrik sistem kullanılmadan önce standart bir ayak veya ayakkabının ölçüsü. Her iki oda da genellikle halka kapalı olsa da, çok küçük gruplar ziyaret etmek için turizm bürosuna başvurabilirler.

Chur Obere Gasse

Bir zamanlar Chur'un ana caddesi ve Almanya ile İtalya arasındaki büyük bir rota olan Obere Gasse, şimdi küçük mağazalar ve kafelerle kaplı. Sonunda, Plessur Nehri üzerindeki köprüyü koruyan 16. yüzyıl Obertor (Üst Kapı) duruyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU