Chobe Ulusal Parkı

Chobe Ulusal Parkı

Chobe Ulusal Parkı Hakkında

Bu 12.000 kilometrekarelik (4.500 mil karelik) rezerv, Botsvana'daki ikinci büyük milli parktır ve dört farklı ekosisteme sahiptir: kuzeydoğudaki verimli ovalar ve kalın ormanlarla Serondela; batıda, şimdi bir kez daha içeriğini Savuti bataklığına döken Savuti Kanalı; kuzeybatıda Linyanti Bataklıkları; ve aradaki kurak hinterlandı.

Bununla birlikte, tüm alan, 50.000'den fazla filin değişen göçmen nüfusuna ev sahipliği yapmaktadır. Chobe'un büyük pachyderm sürülerini tespit etmenin yanı sıra aslanlar, leoparlar, sırtlanlar, vahşi köpekler, impalaslar, su kuşları, kudus, zebralar, antiloplar (gnus), zürafalar ve yaban domuzu görmelisiniz. Av türleri içmeye geldiğinde ve en savunmasız olduklarında su deliklerine yakından bakın; öylesine hissedilir derecede gergindirler ki ürkek hissedeceksiniz. Bu bölgedeki aslanlar genellikle özel katillerdir; bir gurur zürafaları, başka bir zebraları, başka bir mandayı ve hatta genç filleri hedef alabilir. Ancak aslanlar da fırsatçıdır ve onların bir kirpi'den az ovma bir tavşana kadar herhangi bir şeye saldırdıklarını görebilirsiniz. Nehir boyunca kuş yaşamı müthiş ve başlıca görülmesi gerekenler, keskin balıkçıllar, kaya çıngırakları, pembe boğazlı uzun tırnaklar ve daha az gallinüller.

Chobe Ulusal Parkı Bilgileri

Chobe Ulusal Parkı

Parkın kuzey kısmı, kışın içmek için çok yıllık Chobe Nehri'ne inen filler orduları tarafından harap olmuş nehir çalılarından oluşur. Neyse ki, yüzlerce manda ve fillerin neredeyse psychedelic günbatımlarına karşı kontrastlı otladığı Caprivi taşkın yataklarının geniş süpürmesi, komşu Namibya ile karşı karşıya olduğu bu sert, özelliksiz manzarayı yumuşatır.

Chobe, Botswana'nın geri kalanından farklı olarak kalabalık olabilir, çünkü özellikle kurak mevsimde çok az yolda çok fazla araç var. Parkın daha sessiz kısımlarından biri, parkın daha uzak ortasında orman ve tavaların bulunduğu Ngwezumba Nehri'nin etrafında; Buradaki dezavantaj, oyunu bulmak zor.

Parkın güneybatı kesiminde yırtıcılarıyla ünlü efsanevi Savuti bölgesi yer alıyor. Savuti, şu anda akan Savuti Kanalının izniyle yemyeşil bir bataklığı koruyan yedi kayalık çıkıntının dayandığı geniş bir savan genişliğini sunuyor. Savuti, Botsvana'daki diğer yerlerden önemli ölçüde farklıdır; açık alanlar, sınırsız ufuklar, geniş gökyüzü ve acayip kuraklığın mirası olan sonsuz güzel dalgalanan ağaçların sonsuz kilometreleri dalgalanıyor. Olağanüstü yağmurlar ve 2010'da ortalamanın üzerinde bir selden sonra, Savuti Kanalı tekrar akmaya başladı ve binlerce ova hayvanını ve refakatçi avcılarını çekti. Vahşi köpekleri görme şansınız yüksektir. Genel olarak Chobe Ulusal Parkı gibi, Savuti fillerle ünlüdür, ancak üreme sürüleri ilk yağmurlardan önce sadece iki ila üç ay boyunca oradadır. Yılın geri kalanında, Savuti boğa fillerinin alanıdır: yaşlı dedeler, orta yaşlı erkekler ve alıngan genç gençler. Yaşlılar size tahammül edilemez haysiyetle bakıyorlar, ancak adrenalininizi toz atmaya ve yönünüzde alaycı bir suçlama yaparken savaşarak körüklediklerinde isyan etmelerini sağlayacak gençler.

Chobe Ulusal Parkı Özel Bilgiler

Leoparları ve küçük akrobatik klipspringer antiloplarını arayan Savuti bölgesinde iken, çarpıcı kaya resimlerini ziyaret ettiğinizden emin olun, erken insanların vahşi yaşamı her yerde temsil etme girişimleri. Yaz aylarında binlerce göçmen zebra ve antilop, sürüleri takip eden aslan avcıları, aç sırtlanlar ve çitalar için fast food'a eşdeğerdir. Cape manda sürüleri yaz aylarında geri dönen binlerce kuş göçmeni ile birlikte geliyor. Yırtıcı kuşlar muhteşem. Şahinler, kartallar, kerkenezler, çakırlar, sorguçları ve serçe şahinleri göreceksiniz. Parkın kuzeybatısında oyun konsantrasyonları ile ünlü Linyanti Bataklıkları ve özellikle vahşi köpekler var. Sabahın erken saatleri ve öğleden sonraları en iyi oyun zamanıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU