Campione, İsviçre

Campione, İsviçre

Campione Hakkında

İsviçre İtalya'nın kalbinde Campione yatıyor. Burada, bu en güneydeki bölgelerde, polis arabalarının İsviçre plakaları var, ancak içerideki memurlar İtalyan; bölge sakinleri vergilerini İtalya'ya öderler ancak İsviçre Frangı ile yaparlar. Dar sokakları tarihle doludur ve çevredeki manzara Lago di Lugano ve Monte San Salvatore'nin bir dizi çarpıcı manzarasıdır.

8. yüzyılda Campione'nin efendisi, Milan'ın St. Ambrosius manastırına, kilometrekareden daha az bir alanda küçük bir toprak hurdası verdi. Geçen tüm savaşlara rağmen Campione, Cisalpine Cumhuriyeti'ne dahil edildiği 18. yüzyılın sonuna kadar İtalyan kaldı. İtalya 1861'de birleştiğinde, Campione yeni İtalya Krallığının bir parçası oldu ve böyle kaldı. Campione ve İsviçre arasında sınır yoktur ve İsviçre para birimi, gümrük yasaları, posta ve telefon hizmetlerinin konforundan yararlanır. Minyatür ölçeğine rağmen, sanat dünyası üzerinde orantısız bir etki yaptı. Orta Çağ'da Campione ve çevresindeki bölgeden bir taşçı, heykeltıraş ve mimar okulu, Milano, Verona, Cremona, Trento, Modena ve hatta Ayasofya'nın katedralleri üzerinde çalıştı.

Swissminiatur, Campione

Swissminiatur, Campione

İsviçre'nin tüm anıtlarını birkaç saat içinde görmek istiyorsanız, Lugano'nun 8 km (5 mil) güneyindeki Melide kasabasında durun. Swissminiatur, Château de Chillon'un basık boyutlu versiyonları, Basel's Münster ve Locarno'nun Madonna del Sasso'su da dahil olmak üzere isteyebileceğiniz tüm manzaralara ve sitelere sahiptir. 3 km'den (2 mil) fazla minyatür parkur yerleştirildi ve minik yolcu ve yük trenleri tarafından özenle kullanılıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarı Deniz Gerçekleri

Büyük Çin Kanalı

LONDRA METROSU